Sport

Jong talent in bestuur scheidsrechtersvereniging COVS



DSC06184.JPG

Door een adequate coronainrichting van de kantine hield de scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën op maandag 14 september haar uitgestelde algemene ledenvergadering.

Na de behandeling van alle jaarverslagen kwamen de bestuursverkiezing en de huldigingen aan de orde. Bestuurslid Jan Reints uit Onstwedde nam afscheid van het bestuur. Zijn plaats wordt nu ingenomen door Martin Wever uit Veendam. Hiermee daalt de gemiddelde leeftijd van het bestuur fors want Martin Wever is nog maar 20 jaar. Hij was eigenlijk al een beetje bestuurslid want hij verzorgt regelmatig spelregelavonden of bijscholingen voor scheidsrechters bij voetbalverenigingen in onze regio. Daarnaast is hij een buitengewoon talentvolle scheidsrechter in het amateurvoetbal. Verleden jaar mocht hij zelfs al debuteren in de eerste klasse. Martin Wever  is derhalve een prima uithangbord voor deze scheidsrechtersvereniging. Alvorens hij zich kandidaat stelde voor het bestuur had het bestuur al besloten om hem te benoemen tot lid van het jaar 2019. Hij ontving daarvoor een oorkonde en een fraai boeket bloemen van voorzitter Roelf Koops.

Erevoorzitter Dick Oud, wonende in Enschede, was in 2019 liefst 40 jaar lid van de COVS, het overkoepelende orgaan van alle scheidsrechtersvereniging in Nederland. Daarvoor ontving hij de bijbehorende gouden speld, een oorkonde en natuurlijk ook bloemen. Eric ten Horn uit Veendam werd gehuldigd omdat hij in 2019 voor de zoveelste keer spelregelkampioen van de vereniging was geworden.