Nieuws

Streep door Oktoberfest 2020 in VeendamPersfoto Geen Oktoberfest Veendam 2020.jpg

Waar het volksfeest jaarlijks om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september van start gaat in München, blijft het dit jaar akelig rustig. Het Oktoberfest is het grootste bierfestival / volksfeest ter wereld, en wordt inmiddels ook in vele andere landen georganiseerd. Het Oktoberfest Munchen, dat op 19 september van start zou moeten gaan, is definitief afgelast vanwege de coronaomstandigheden.

Ook in Veendam is het Oktoberfest door de jaren heen uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Iedere eerste zaterdag van oktober staat het bierfestival op de agenda in de Sorghvliethal. Sinds de eerste editie in 2011 zien we jaarlijks een stijging in bezoekersaantallen. Ieder jaar proberen we weer een fantastische en vernieuwende Line-Up neer te zetten. Voorzien van een mooie lichtshow en allerlei nieuwe ideeën weten we jaarlijks een mooi feest neer te zetten in de Sorghvliethal. Iedere editie kom je weer tot nieuwe inzichten en leuke ideeën voor het jaar erop. Voor ons zelf blijft het dus een uitdaging om het jaar erop weer extra uit te pakken. De reacties van de mensen zijn dan ook veelal positief wat ons weer nieuwe energie biedt voor een volgende editie!‘, aldus vader en zoon van Loenen’

Toen de recessie in de evenementenbranche zich voor deed, hebben we er toen die tijd voor gekozen om enkele jaren het Oktoberfest Veendam in de ijskast te zetten. Om vervolgens het festivalconcept genaamd Oktoberfest in oktober 2016 weer nieuw leven in te blazen. Inmiddels 6 edities verder zijn de mensen in Veendam e.o. er zeker nog niet klaar mee. De 6e editie die op 5 oktober van vorig jaar plaats vond trok namelijk een record aantal bezoekers! Dat record zouden we graag weer willen overtreffen in 2020, echter gooit corona roet in het eten wat betreft de 7e editie die op 3 oktober 2020 plaats zou moeten vinden.

Zoals ieder jaar zijn we erg vroeg met het boeken van nieuwe acts. De afgelopen jaren schieten de Oktoberfesten in heel Nederland als paddenstoelen uit de grond. Gedurende de maanden september en oktober zijn er zoveel soortgelijke feesten, waardoor het jaarlijks weer een puzzel is om de gewenste artiesten naar Veendam te halen. Door het feit dat we de complete line-up vroegtijdig al rond hadden, zullen we gaan kijken of we het complete programma naar oktober 2021 kunnen verplaatsen. En natuurlijk hopen we tegen die tijd op verantwoorde wijze er weer één groot feest van te kunnen maken met z’n allen in de Sorghvliethal!

Bis nächstes Jahr!