Nieuws, Regio

Laatste stoomtreinritten van 2020
bij Museumspoorlijn STAR



Stoomtrein Museumspoorlijn STAR bij Stadskanaal - Foto Lars Blaauw.jpg

Dit jaar nog één keer van de stoomtrein genieten? Dat kan op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020. Tijdens dat weekend rijdt de stoomtrein weer tussen Stadskanaal en Veendam. Met op zaterdag 19 september ook een unieke avondrit. Net als tijdens het afgelopen zomerseizoen geldt dat vooraf reserveren verplicht is.

Avondrit
De ondergaande zon zien vanuit de stoomtrein?  Dat kan tijdens de avondrit op zaterdag 19 september. Om 18.00 uur vertrekt de trein uit Stadskanaal voor een rit naar Veendam. Op de terugreis wordt het langzaam donker. Een unieke kans om dit eens vanuit de trein mee te maken, want normaal rijdt de stoomtrein alleen overdag.

Dienstregeling
De stoomtrein rijdt niet alleen tijdens de avondrit. Op zaterdag 19 september is er ook een rit om 14.00 uur. Op zondag 20 september rijdt de trein twee keer tussen Stadskanaal en Veendam. Dan vertrekt de trein om 10.45 en 14.00 uur uit Stadskanaal.

Laatste stoomtreinritten.
Het zijn de laatste stoomtreinritten van 2020. Direct na deze ritten gaat stoomlocomotief 52 8060 de werkplaats in voor werkzaamheden. Die zullen enkele maanden gaan duren.  De bijna 80 jaar oude locomotief zal in het voorjaar van 2021 weer op de rails verschijnen.  Overigens is het seizoen voor Museumspoorlijn STAR nog niet voorbij. Ook in de herfst rijdt de trein, maar dan getrokken door een historische diesellocomotief. Het najaarsprogramma vind je op onze website.

Meer informatie en reserveren
Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus blijft reserveren verplicht. Via de website www.stadskanaalrail.nl kun je eenvoudig vooraf een kaartje kopen. Ook is daar de dienstregeling te vinden.