Nieuws

Overvliegweekend Scouting Veendamov 7.jpg

Elk jaar vindt er in september het overvliegen plaats. Leden gaan dan van de ene groep naar de volgende groep. Dit jaar was het nog wel even de vraag hoe het overvliegen vorm moest krijgen wegens de coronamaatregelen. Maar de leiding van de groepen hebben het zo opgelost dat het overvliegen door kon gaan met hier en daar een aanpassing.

Op vrijdag 12 september tussen 19 uur en 19.30 uur konden de ouders de kinderen van de Bevers en Welpen bij het scouting gebouw brengen voor een overnachting en leuke activiteiten.

ov 1.jpg

De volgende ochtend na het ontbijt begon het overvliegen voor de leden die gingen overvliegen. Normaal gesproken vliegen ze ook echt over aan een kabelbaantje. Helaas was dit nu niet mogelijk. Nu werden de kinderen in een bootje naar de overkant gevaren. Daar begon een hindernisbaan met verschillende activiteiten. Geblinddoekt moesten ze het parcours door. Als ze dit hadden volbracht, volgde er een doop door hun nieuwe leiding en waren ze lid van hun nieuwe speltak. Tijdens het overvliegen ga je door modder water en zeep. Je wordt dus lekker vies. Na het parcours en doop, omkleden en opfrissen doen ze hun nieuwe uniform aan. De daadwerkelijke installatie en de daarom horende insignes volgen over een aantal weken tijden een opkomst op vrijdag of zaterdag.

Voor de Bevers en Welpen was het overvliegen zaterdag om 12 uur afgelopen. In de middag begon het overvliegen voor de Scouts en Explorers. Zij begonnen met overvliegen, waarna de activiteiten en overnachting volgde. Voor hun eindigde het zondagochtend.

Al met al heeft scouting Veendam er ondanks de corona toch nog een leuk en gezellig overvliegweekend weten te organiseren.

ov 5.jpg

Mocht u zoon of dochter interesse in Scouting hebben, dan u kunt voor info bellen naar 0598-621245, bereikbaar op vrijdag 18:00 – 21:00 uur  en zaterdag  09:30 – 12:30 uur. Of mailen naar secretaris@scoutingveendam.nl