Sport

Verslag V&Z Veendam - week 36V&Z_Veendam.png

Afgelopen vrijdagavond was de finale van de Danny Bats bokaal in de Parkstad en daar naast was het een avond met verrassingen. De wedstrijd om de derde plaats werd met 4-2 gewonnen door SWO Veendam dat Draaijer Schilders achter liet met legen handen. De finale tussen MF Shipping en Adam & Partners werd een spannende strijd en het bleef ook tot te laatste minuut spannend, want bij een 3-1 voorsprong scoorde dam & Partners nog hun tweede treffer, maar de laatste minuten konden ze de doelman van MF shipping niet meer passeren en zo eindigde de wedstrijd in een 3-2 overwinning voor MF Shipping dat ook het team was van Danny Bats.

Daarna wilde de voorzitter de prijzen uitreiken, maar werd onderbroken door de competitieleider die ook een woordje wilde spreken en de microfoon overnam en de voorzitter bij zich riep en hem ging toespreken en kwam met de mededeling dat Aeilt Hassing 50 jaar lid is van V&Z en 34 jaar scheidsrechter is en ook al 14 jaar de voorzitter is en dat hij werd benoemd tot erelid van V&Z en daarbij een reis kreeg aangeboden en natuurlijk een oorkonde. Maar tot Aeilt zijn grote verrassing kreeg hij ook nog een zakcentje mee van de leden en dat was helemaal geweldig en Aeilt wist helemaal van niets en de voorzitter was er wel even stil van en nam de microfoon weer over van de competitie en ging toen verder met het uitreiken van de prijzen.

De voorzitter had zich herpakt en riep Derk Hofman naar voren die nog de finale floot en nu is gestopt als scheidsrechter en voor al zijn diensten werd hij lid van verdienste en kreeg een oorkonde en een bierpakket. En ook bestuurslid Luppo Puister werd lid van verdienste voor zijn werk en dat hij al jaren scheidsrechter is bij V&Z en ook nog de aanstelling doet van de scheidsrechters. Helaas kon Puister niet aanwezig zijn, maar de voorzitter heeft hem dit zaterdagmorgen thuis mogen overhandigen.

Daarna kwamen de teams en spelers aanbod die ook hun prijs in ontvangst mochten nemen. De Danny Bats Bokaal werd uitgereikt door Herman Bats de vader van Danny in het bijzijn van zijn dochter Anouk. Het was een wens die uitkwam, want MF Shipping won de bokaal en dat was ook het team van Danny. Na afloop was het nog erg gezellig in Sportcafe Sportplein.

Verder werden er deze week ook nog wedstrijden gespeeld voor de competitie en beker. In de hoofdklasse deelden nieuwkomer en JS –Vio de punten door met 4-4 gelijk te spelen. Galacticos won nipt met 7-6 van Gervas. In de eerste klasse werd Voetzorg van Maanen – Sportplein 1-7 en in de tweede klasse won Claj Consultancy met 10-0 van Essity Operations en Euro Mail – Taxi Molijn werd 2-7. In de derde klasse werd Veendam Fanatics-Autorijschool Keizer 0-4 en MOG ICT – Hello Kitty Warriors wer 5-3 en in de vierde klasse werd Fc. Flamingo’s – Kamst 49 ers 4-6 en Avebe-Faber & Faber werd 2-3. In de beker werd nog gespeeld Salon la Granja tegen Dofine gespeeld en deze werd met 2-3 gewonnen door Dofine. 

Ook onze beide teams in de KNVB competitie moesten aan de bak in de beker en beide gaan door. V&Z/ Topbrands speelde gelijk tegen Borger 2 met 4-4 na een 3-1 achterstand en moesten strafschoppen de beslissing brengen en na 24 strafschoppen scoorde doelman van Dijk de negende voor Topbrandts en stopte toen de strafschop van Borger en zijn dus door. V&Z 2 won met 2-5 van Wagenborger Boys dat een klasse hoger speelt en daar was Bieze de man van de wedstrijd en ook dit team gaat naar de volgende ronde.