Nieuws

Open dag Jacob Bruggema CentrumJB centrum (2).JPG

Door Peter Panneman

Op zaterdag 26 september 2020 kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in het Jacob Bruggema Centrum aan de Jacob Bruggemalaan in Veendam. Stichting Centrale Wijkraad Sorghvliet organiseert dan een open dag op de nieuwe locatie. De activiteiten van de wijkvereniging, het wijkteam, vier biljartverenigingen, een yogaclub en de ouderengym hebben aangegeven naar het Jacob Bruggema Centrum te gaan. Stichting Centrale Wijkraad Sorghvliet (CWS) neemt de exploitatie van het Jacob Bruggema Centrum over. 

Het CWS is een overkoepelende stichting voor de beheerteams en het wijkteam in de wijk Sorghvliet. Het bestuur bestaat uit inwoners uit de wijk Sorghvliet. Een klein deel van het Jacob Bruggema Centrum wordt op dit moment verhuurd aan een onderwijsinstelling voor de huisvesting van Picto. Het deel dat door de verenigingen uit wijkcentrum Dukdalf wordt gebruikt bestaat uit een grote en een kleine zaal, een kantoor en een ontmoetingsruimte met bar en keuken. Daarnaast is het gebouw voorzien van voldoende toiletvoorzieningen en een opslagruimte.

Door de sluiting van Wijkcentrum Dukdalf waren alle verenigingen en gebruikers genoodzaakt naar elders uit te wijken. De eigenaar van het pand waarin Wijkcentrum Dukdalf is gevestigd gaat de locatie herontwikkelen. Over de mogelijkheden is de eigenaar in gesprek met de gemeente.
Zodra de plannen betreffende de herontwikkeling van Wijkcentrum Dukdalf zijn gerealiseerd is het de bedoeling om de verenigingen uit de wijk weer te huisvesten in de wijk Sorghvliet. 

Ondertussen is de stichting CWS nog op zoek naar vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken. Meer weten of aanmelden? Stuur dan een mail naar sorghvliet.veendam@gmail.com