Nieuws

SP Veendam in de bres voor de zorgverleners



IMG_0004.JPG

Afgelopen woensdag hebben SP leden Joke Lesman-Veenstra (SP Statenlid) en Hulya Polat (SP Raadslid Midden-Groningen) op het Veenlustplein gestaan. Ze waren daar om zich in te zetten voor de zorgmedewerkers, en hebben handtekeningen ingezameld voor een betere waardering dat verder gaat dan applaus alleen. De partij heeft zich al vanaf het begin van de coronetijd hiervoor ingezet.

Samen met Lian Veenstra, Roelf Swarts, Sita van der Veen en Angelique Schoonewille (SP raadslid Veendam) hebben de afgevaardigden van de SP, op veilige afstand, in drie uur tijd met 106 mensen gesproken. Die ook allemaal de petitie hebben gesteund.

Het leeft ook in Veendam. Men heeft ervoor in de rij gestaan om op deze zonnige woensdag te gaan tekenen. Landelijk is er een ruime publieke meerderheid voor een betere salaris voor de zorgmedewerkers met minder werkdruk.

Desondanks hebben de verschillende coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie tijdens stemmingen dit voorstel voor meer structurele waardering in de Tweede Kamer voor zorgverleners geblokkeerd.

De coronacrisis heeft des temeer onderstreept hoe belangrijk goede zorg is. Ook zijn er de komende tijd veel meer mensen nodig die in de zorg willen werken. Zodat goede zorg voor iedereen gegarandeerd kan blijven en de werkdruk omlaag kan. Ook zouden de zorgverleners meer zeggenschap over hun werk moeten krijgen.

Vriend en vijand ziet dat de SP zich een heel actieve partij toont die opkomt voor waar ze voor staat. De coalitiepartijen kregen het te moeilijk en wisten niets anders te doen dan de stemming te ontlopen.

Volgens de premier zou het inwilligen een te hoge belasting vergen van de economie die toch al stevige klappen gaat krijgen. Daar tegenover wordt gesteld dat Nederland het zich ook niet kan permitteren dat een deel van de zorgverleners overweegt wat anders te gaan doen. “Omdat we ze allemaal hard nodig hebben.”

Reden te meer om op zaterdag 5 september online in actie te komen op www.sp.nl.

Daarnaast heeft een groep zorgverleners ook zelf een actie gestart met ondersteuning van de SP. Er zijn schoenen ingezameld om op het Malieveld te worden neergezet. Symbool staand voor de plek waar ze hadden willen staan op 5 september. Met “Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel” willen ze symbolisch hun statement op een indrukwekkende manier kracht bijzetten.

Zaterdag 5 september wil/hoopt men verandering in gang te kunnen zetten voor een structureel  betere waardering voor de zorgverleners. Voor dat streven wordt iedereen opgeroepen om mee te doen en de handen ineen te slaan voor de zorg. De landelijke petitie is inmiddels al meer dan 100.000 keer getekend.

De petitie kan ook aanstaande vrijdagmiddag op het Veenlustplein worden getekend voor het bijdragen van een steentje. Gewoon voor de zorgverleners die het verdienen.

Foto SP Veendam (2).jpg