Nieuws

Jolanda's Rad van Fortuin
nieuw in Bibliotheek VeendamIMG_0077.JPG

Bibliotheek Veendam heeft er voor de kinderen weer een leuke activiteit bij. Voor het eerst werd tijdens de wekelijkse Kindermiddag op woensdag Jolanda’s Rad van Fortuin gedraaid. En heeft Jolanda de kinderen uitgedaagd met de leukste challenges.

IMG_0091.JPG

“Een kind mag zelf gaan draaien. Op het rad staan 24 getallen, en bij elk getal hoort een opdrachtje. In een rek hebben we de 24 verschillende bijbehorende opdrachtjes waar ze mee aan de slag gaan.”

IMG_0006.JPG

Jolanda’s neefje Jens (8) en nichtje Roos (6) hebben haar met het bedenken van al die leuke opdrachtjes tijdens de oppas geholpen. Van het zo snel mogelijk in een minuut een hoge toren bouwen van houten Kapla blokken, tot pak een boek en lees een bladzijde voor. Het lezen mag gewoon lekker relaxt. Een ander opdracht is het zingen van een liedje voor iemand in de bieb, of het geven van een compliment. Maar ook een idee naar voren brengen van wat een kind in de bibliotheek zou willen veranderen. Of wat zou je er een keer willen doen.

IMG_0018.JPG

Het rad van fortuin is met assistentie van Sander en Tinette door de kinderen gedraaid. Er was vrije inloop. Kinderen tot 12 jaar hoeven ook de verplichte afstand niet te houden.

IMG_0037.JPG

Collega Ian was net een paar dagen aan het werk in de bibliotheek van Veendam. Sinds 1 september is hij werkzaam in de bibliotheken van Appingedam en Delfzijl. Het is de bedoeling dat hij ook daar activiteiten voor kinderen gaat opbouwen. En was in Veendam komen kijken hoe ze het daar doen.

IMG_0115.JPG