Nieuws

Even voorstellen: Tobit van Vliet & Jasmijn RubinghEven voorstellen (1).jpg

Door Peter Panneman

Tobit van Vliet & Jasmijn Rubingh wonen sinds een 1 jaar in Wildervank. Zij hebben een bijzonder beroep. Zij zijn namelijk een acrobaten duo, vanuit het Zuiden van Nederland deze kant opgekomen. Tobit komt uit Nijmegen, Gelderland. Jasmijn is geboren en getogen in Dordrecht, Zuid-Holland. Zij hebben als kind kennis gemaakt met het circus en dat heeft hen nooit meer los gelaten. Zoals andere kinderen 1x per week gaan voetballen bij een vereniging, speelden & oefenden zowel Tobit als Jasmijn vanaf jonge leeftijd, tot hun 18de levensjaar, bij de jeugdcircussen in hun stad. Tobit heeft zijn acrobatische opleiding vervolgd in Brussel & Amsterdam. Jasmijn heeft haar ‘Bachelor in the Arts of Circus’ gehaald aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Jaren later na hun beider opleidingen, tijdens een gelijktijdig contract bij een reizend circus, hebben zij elkaar leren kennen en is de vonk tussen hen overgesprongen.

Komisch feit is dat zij voorafgaand aan hun verhuizing naar het Noorden, zich niet bijzonder bewust waren van het feit dat Jasmijn haar roots hier liggen. Haar opa is geboren in Onstwedde en haar stamvader kwam namelijk van origine daadwerkelijk uit Wildervank. Van alle dorpen waar zij hadden kunnen gaan wonen door hun reizend beroep, zijn zij bij uitstek onbewust in het ene dorp gaan wonen waar haar familie vandaan komt.

117966936_975560386250534_3500193620044504458_n.jpg

Terugkomend op dat reizende beroep. Bij een acrobaat word er al gauw gedacht aan een circus met een tent, rondreizen met caravans, clowns & dieren. Hoewel Tobit & Jasmijn daar ook voor hebben gewerkt en nog steeds werken, is er ook een hele andere stroming van hun vak waar zij in deel nemen. Zo worden verschillende andere kunstdisciplines, zoals dans, poëzie, theater, muziek, beeldende kunst, zang en alles daartussen, gecombineerd met circusdisciplines als jongleren & acrobatiek. Hoewel nog steeds spectaculair, draait het hierin dan lang niet altijd meer om het kunstje en meer om het overbrengen van verschillende emoties, mensen raken en een verhaal vertellen. Dit noemen wij circustheater. 

Even voorstellen (4).jpg

Tobit & Jasmijn zijn breed ontwikkelde artiesten en bieden acts & shows aan voor allerlei gelegenheden en evenementen. Zo hebben zij in Nederland al menig bedrijfsfeest een spectaculaire touch gegeven met hun unieke acts. Zij treden op, op festivals, braderieën, evenementen & congressen, zoals bijvoorbeeld de ‘Theaterfietstocht langs de IJssel’, Internationaal Film Festival Rotterdam & de internationale financiële beurs Money 20/20. Tobit & Jasmijn houden het echter niet bij Nederland. Zo zijn zij als acteur/acrobaat met een productie van De Nationale Opera, geregisseerd door Terry Gilliam (bekend van o.a. Monti Python), bijvoorbeeld in Rome, Parijs & Barcelona geweest. En eind vorig jaar nog, zaten zij 6 weken op een cruiseschip op de Middellandse zee waar zij onderdeel waren van de theatershows aan boord. Echter het verste dat ze met zijn tweeën weg zijn geweest voor hun werk was in 2018, toen ze 6 maanden lang optraden in de shows van een resort op een tropisch eiland voor de kust van Florida, in het Caribisch gebied. 

118073063_601724700490358_183571170519965862_n.jpg

De unieke acts van deze twee artiesten, die zich zowel op grote hoogte in de lucht als op de grond af kunnen spelen, variëren van rondlopend entertainment tijdens een borrel, naar tussen de 3 en de 30 minuten volledige acrobatische acts/shows. Door hun jarenlange en wereldwijde ervaring zijn zij in staat om voor elk feest of evenement iets passends te presenteren en zo een blijvende herinnering achter te laten bij de bezoekers.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u kijken op hun Facebook/Instagram pagina die te vinden is onder TobitandJasmijn of neem contact op via WhatsApp, e-mail of per telefoon: info@TobitandJasmijn.com / +31 (0)6 41 13 25 06 of bezoek hun website: www.TobitandJasmijn.com