Nieuws

Viaduct Dalweg 36 Opmerkelijk…Viaduct Wdv.dallen (3).JPG

Door Peter Panneman

Naar aanleiding van onze melding d.d. 16 augustus jl. aan Rijkswaterstaat dat het viaduct in Wildervanksterdallen aan de Dalweg 36 was beklad met diverse leuzen waaronder hakenkruizen en Jodensterren, laat Rijkswaterstaat al beheerder van het viaduct ons vandaag het volgende weten; `De graffiti  is inmiddels verwijderd door de opdrachtnemer van Rijkswaterstaat`.

Viaduct Wdv.dallen (1).JPG

Maar bij controle en tot onze verbazing is er nog niets verwijderd, ook de aanwezige verkeersborden waar volgens Rijkswaterstaat de gemeente Veendam verantwoordelijk voor is zijn nog niet vervangen. Ondertussen had onlangs een inwoners van Wildervanksterdallen zelf de verfkwast ter hand genomen en de ergste leuzen op de muren en verkeersborden overgeschilderd.

Viaduct Wdv.dallen (4).JPG

Een week geleden melde Rijkswaterstaat nog; `We zitten in een vakantie- en coronaperiode en we zullen na het lezen van de melding eerst een aannemer moeten aansturen, maar ik begrijp dat dit enige prioriteit heeft` aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Ook vandaag vroegen wij om een reactie van Rijkswaterstaat; `Wij zullen het andermaal uitzetten naar onze regio, bedankt voor uw melding`.

Viaduct Wdv.dallen (2).JPG

De gemeente Veendam laat in een reactie weten dat ze werken aan een permanente oplossing wat betreft de verkeersborden, maar het kost even tijd.