Nieuws

Blueprint gaat weer beginnen_MG_9614.jpg

Thomas Kaldijk: "Het zijn bijzondere tijden. De laatste live aflevering was op 28 februari en vanaf dat moment was het afgelopen met live muziek. Zo langzamerhand worden de live concerten weer coronaproof opgestart en heb ik besloten om vrijdag 11 september weer te starten met een nieuwe live aflevering vanuit de foyer van theater vanBeresteyn.

Als gasten heb ik rockabilly trio The Black Ravens en viermans formatie Wandering Fire uitgenodigd. Deze laatste band maakt prachtige meerstemmige muziek in de geest van Crosby, Stills, Nash & Young.

In overleg met het theater moet ik een aantal restricties in acht nemen. Geïnteresseerden kunnen zich per mail opgeven bij thomaskaldijk@gmail.com en verder zal er bij de ingang een intekenlijst liggen waarop naam en telefoonnummer gevraagd wordt. Zoals altijd is de toegang gratis en hoop ik op een mooie start van het nieuwe seizoen. Via de stream op www.rtveen.nl  is het programma elke zondag te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.nl en rtveen.nl".


Wandering Fire
4 mannen met 3 gitaren brengen eigen nummers en meerstemmig gezongen teksten over liefde, het leven en dingen die voorbij gaan. Onze muziek ontstaat vaak aan de keukentafel, met een akoestische gitaar, flarden tekst en de eerste contouren van een zanglijn. Daarmee bouwen we verder aan een geluid dat in de traditie staat van bands als Crosby, Stills, Nash & Young, Venice en Darlingside. In 2019 kwam hun debuutalbum “During Wind And Rain’ uit naar het gelijknamig gedicht van de Engelse dichter Thomas Hardy.


The Black Ravens
In de nazomer van 2016 starten de drie jonge honden AJ Squier (zang/gitaar) en John K (contrabas) samen met I B Jester (drums) de rockabillyband The Black Ravens. De bandnaam is afkomstig van de bijna gelijknamige barbershop, waar het eerste optreden was.

Na het optreden barstte de bom met optredens uit. Het schrijven van de nieuwe eigen geschreven nummers verliep voorspoedig en al snel maakten The Black Ravens het noorden van Nederland onveilig. The Black Ravens zorgen voor een swingende jaren ‘50/‘60 party waarbij de voetjes gegarandeerd van de vloer gaan.

Vlak voor de jaarwisseling naar 2018 is het uitbrengen van de eerste cd “Burnin’ Rubber” groots gevierd met een geweldige release party. De 12 nummers op de cd variëren in de stijlen rock and roll, blues, country en natuurlijk échte rockabilly.

De grootste inspiratie voor The Black Ravens zijn The Stray Cats, Carl Perkins en Elvis Presley in zijn jonge jaren. Dit zorgt dan ook voor veel variatie in de nummers. Naast het eigen repertoire worden anderzijds ook grote namen als Elvis, Johnny Cash en Carl Perkins vaak niet achterwege gelaten op de setlist.


Datum:       vrijdag 11 september
Locatie:      foyer theater vanBeresteyn
Tijdstip:      17.00 - 19.00 uur