Nieuws

Bijzonder tintje Padel clubkampioenschappen
Tennisclub VeendamIMG_0425_0427.jpg

Tennisclub Veendam heeft dit weekend haar eerste padel clubkampioenschappen gehouden. Padel is een mix van tennis en squash. Het is de snelst groeiende sport wereldwijd. Vorig jaar oktober zijn de padelbanen bij de tennisclub in Veendam geopend. Daarmee had de tennisclub in Veendam de primeur in de provincie Groningen. Het strijden om het eerste Padel Clubkampioenschap was ook een primeur in de provincie.

Vrijdagavond namen de clubkampioenschappen aanvang in een pool met 16 koppels. Tijdens de finaledag zondag zijn in twee pools de kwartfinales, halve finales en de finales gespeeld.

IMG_0332.JPG

Secretaris Liesbeth Poort: “Corona heeft best wel wat stilgelegd wat betreft activiteiten. Anders hadden we in het voorjaar al toornooien gehad. Met ook de eerste competitieronden. Halfweg september gaan we dat nu voor het eerst doen.”

“Doordat wij als buitensport al vrij vroeg mochten gaan spelen kregen we veel aanloop van mensen uit andere verenigingen die hun binnensporten niet mochten spelen. We hebben voetballers, volleyballers en basketballers uit deze balsporten nu hier staan. En hebben er 50 tot 60 nieuwe leden erbij uit Veendam en omstreken. Daar zitten ook tennismensen bij. Het is heel leuk om te zien. Je ziet dat heel veel mensen met balgevoel dit een superleuk spel vinden. Met ieder een eigen speelstijl. We hebben 8 ricochet spelers (een high-tech racketsport) die niet binnen mochten spelen. Ook voor hen is padel een heel erg leuk spelletje.”

IMG_0426.JPG

De tennissende Tandarts Sebastiaan van der Wal heeft in al die jaren voor eerst tegenover zijn vrouw Aukje gestaan. Niet alleen op de padelbaan, maar ook op de tennisbaan. Het was voor beiden heel bijzonder. “We hebben wel eens samen getraind, maar in een officiële wedstrijd nog nooit tegen elkaar gespeeld.”

Je moest ook wel winnen hè? Lachend: “Deze wou ik wel graag winnen, dat is wel duidelijk.” Je vrouw is ook wel goed erin? “Ja, eigenlijk is ze beter dan ik had verwacht.”

IMG_0445.JPG

Aukje van der Wal:  “We hebben wel vaak met elkaar gespeeld, maar niet tegen elkaar.” Heeft hij je een beetje ontzien? “Nee, helemaal niet”, vertelt ze lachend. “Het was een heel mooie spannende wedstrijd. We hadden goeie kansen om gelijk te kunnen komen. Qua fysiek zijn de heren in het voordeel, maar is ook het niveau hoger. Zij kunnen ook harder en beter serveren en maken daardoor sneller servicegames.”

Voor Van der Wal is padel een mooie aanvulling. “Padel is gemakkelijker om langer te blijven doen. Het is een kleiner veld en ook meer ‘to handle’. Als je er echt goed in bent kun je het rustiger doen. De kortere lengte van de rackets, maar ook het hoekje-werk is best wel moeilijk. Het gebruik van de glazen achterwand was wel wennen. Als de bal uit die hoek stuitert moet je meedraaien, en dat is eerst best lastig. Maar dan is het eigenlijk gemakkelijker. Het terugkaatsen geeft nog een kans. Een heel verschil.”

IMG_0187.JPG