Nieuws

GGD Groningen opent corona-testlocatie in VeendamCoronavirus 02.jpg

GGD Groningen opent met ingang van dinsdag 25 augustus 2020 een corona-testlocatie in de gemeente Veendam. Deze testlocatie komt aan de Schippersstraat 33 in Veendam en is de tweede corona-testlocatie in de provincie Groningen. Hiermee bieden wij inwoners in deze regio een lokale testmogelijkheid.

Testlocatie
De testlocatie aan de Schippersstraat wordt een “drive through”-testlocatie. Na het maken van een afspraak rijdt degene die zich laat testen op de afgesproken tijd met de auto door de teststraat. Bij het afnemen van de test blijft men in de auto. Het is ook mogelijk om op de fiets of te voet deze testlocatie te bezoeken.

Locatie Veendam
De corona-testlocatie aan de Schippersstraat 33 wordt ingericht volgens de veiligheids-engezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De testlocatie is van maandag t/m vrijdag open van 10.00 tot 16.00 uur. De coronatesten worden alleen op afspraak afgenomen. Hierdoor wordt de verkeersdruk tot een minimum beperkt.

  • Voor de testlocatie geldt een vaste rijroute.
  • Deze week worden borden geplaatst om de rijrichting aan te geven.
  • De ingang van de corona-testlocatie is aan de achterzijde van de loods.
  • De uitgang van de testlocatie is aan de zijkant.
  • De rijrichting voor de auto’s wordt met gele borden aangegeven.
  • De rijrichting loopt via de Schippersstraat (ingang bij Meijer Fietsen).

Laat je testen bij klachten
Iedereen met klachten die passen bij het coronavirus kan getest worden. Door veel mensen te testen, kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en kunnen we direct bron- en contactonderzoek doen. Zo kunnen we het virus bestrijden. Zonder klachten heeft het afnemen van een coronatest geen zin.

Een afspraak maken kan online via rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch via 0800 - 1202. 

Kijk voor meer informatie op: rijksoverheid.nl/coronavirus of ggd.groningen.nl.