Nieuws

Noordwest op z`n best van startNoordwest op z`n best 1.jpg

Door Peter Panneman

Dinsdagmiddag om 16.00 uur werd het startsein gegeven in de wijk Noordwest met het benaderen van bewoners om de vragenlijst in te vullen. Linda Stol, manager Wonen van Acantus en wethouder Ans Grimbergen van de gemeente Veendam, waren daarbij aanwezig.

Noordwest op z`n best 2.jpg

De partijen gaan aan de slag in Noordwest, zodat de bewoners nu en in de toekomst met veel plezier en comfort kunnen blijven wonen. Onder het motto: Noordwest op z’n best! Het uiteindelijke resultaat na de uitvoering van het toekomstplan is een buurt waar men zich thuis voelt, waar men rekening houdt met elkaar en waar men voor elkaar en de buurt zorgt. Zodat het er met elkaar ook fijn wonen blijft.

Noordwest op z`n best 3.jpg

Wat er precies in de buurt nodig is, wordt samen met de bewoners in kaart gebracht. Dit moet onder meer blijken uit het onderzoek onder de bewoners. De verwachting is dat het toekomstplan voor de zomer 2021 klaar is. De betrokken partijen hebben het RWLP (Regionaal Woon- en Leefbaarheidsplan) gevraagd de projectleiding te verzorgen om tot een toekomstplan te komen.

Noordwest op z`n best 4.jpg

Veendam Noordwest is een buurt waarbij de meeste huizen in de jaren ’50 zijn gebouwd. Er zijn 325 huizen die worden verhuurd door Acantus, 177 huizen zijn van particuliere eigenaren. Relatief veel huizen zijn portiekwoningen.

Noordwest op z`n best 5.jpg

Het toekomstplan voor Veendam Noordwest is onderdeel van de Regiodeal Oost-Groningen. Binnen de Regiodeal wordt in iedere gemeente één gebiedsgerichte aanpak opgezet, in de gemeente Veendam is dat Noordwest op z’n best. Met de gebiedsgerichte aanpak is er aandacht voor zowel de woningen en het openbaar gebied als ook sociale opgaves zoals het vinden van werk, opleiding, hulp bij opvoeding en gezondheid. Meer informatie over de regiodeal: www.regiodealoostgroningen.nl.