Sport

Primeur voor Tennisclub Veendam
Clubkampioenschappen padel



Padel -TC Veendam.jpg

Tennisclub Veendam organiseert 14, 15 en 16 augustus 2020 de eerste Padel Clubkampioenschappen van de vereniging. Na het openen van de twee padelbanen in Veendam is dit het eerste echte padeltoernooi voor de leden van de club en het eerste Padel (Tennis)Clubkampioenschap van de provincie Groningen. Hierdoor kan het winnende duo zichzelf ook de eerste echte Padel Clubkampioen van de provincie Groningen noemen.

Sportaanbod T.C. Veendam
Tennisclub Veendam beschikt al vele jaren over een groot tennispark met een minibaan, buitenbanen en binnenbanen. Sinds oktober 2019 heeft de sportclub ook padel aan het sportaanbod toegevoegd en is daarmee de eerste tennisclub in de provincie Groningen met eigen padelbanen. De tennisvereniging heeft de afgelopen maanden, mede door de nieuwe padelbanen, een grote stijging gezien in het aantal leden. Dit is tegenstrijdig met de landelijke trend van een dalend aantal leden bij tennisclubs.

Wat is padel?
Padel is een relatief nieuwe sport die zich uit als een mix tussen tennis en squash. Het is op dit moment de snel groeiende sport in Nederland en de rest van de wereld. De KNLTB ziet het aantal tennisverenigingen met padelbanen stijgen en verwacht binnen tien jaar zo’n 500 tennisverenigingen met eigen padelbanen te zien in Nederland. Ook bij vele topsporters is padel een populaire sport (Arjen Robben, Kiki Bertens, Lionel Messi, etc.)

T.C. Veendam is op dit moment de enige aanbieder van padel in de regio. Hiermee heeft de vereniging nieuwe leden aangetrokken en deelt met een aantal teams mee aan de landelijke padelcompetitie dit voorjaar.