Nieuws

Summer party 't Spoordok brengt verkoelend waterplezierIMG_0120_21.jpg

Woensdag 12 augustus was er bij buurtvereniging ’t Spoordok aan de Lloydsweg een spetterende ‘Summer party’. De vrijwilligers van het buurthuis hadden deze gratis toegankelijke middag  georganiseerd voor basisschoolleerlingen en de allerkleinsten in Veendam.

In een spellencircuit stond verkoelend water centraal op deze warme zomerdag. Bij het glijden vanaf een groot springkussen met stormbaan was er met een waterstraal nog meer lol. Voor nog meer verkoeling waren ook twee opblaasbare zwembaden geplaatst.

IMG_0127.jpg

De middag startte om het middaguur met een gezonde picknick. Waarbij ook de ouders welkom waren om door hun kinderen te worden geserveerd. De zeven vrijwilligers van de buurtvereniging hadden gezorgd voor lekkere belegde broodjes en drinken. Met daarbij verfrissend fruit als meloen en aardbeien. Er was onbeperkt drinken en er werden waterijsjes uitgedeeld.

Het evenement was door sponsoring bekostigt. “Wij organiseren dit voor kinderen uit Veendam die niet op vakantie gaan. Om samen met hun ouders een leuke dag te kunnen hebben”, laat bestuurslid Denise van der Meulen weten. “We starten met een gezonde lunch voor kinderen en ouders. Voor de maaltijd aan het eind van de middag was er patat. Met frikandel of kaassoufflé naar keuze. Dat mag ook tijdens een feestje”. De snackwagen van Golge Foodtruck was er voor langsgekomen.

IMG_0140.jpg

Voor alle basisschoolleeftijden was er een activiteit. Er werd een koelwater gevecht gehouden. Een hilarische waterrace met soeplepels. De buikschuifbaan was met zeepsop glad gemaakt. Voor de kleinsten was er snoephappen.

De opkomst was lager dan de verwachte veertig kinderen. Vanwege de coronamaartregelen stonden tafels en stoelen op afstand van elkaar. Na afloop hebben de kinderen een cadeautasje meegekregen met wat leuks. En een actiefoto van de kinderen met de stormbaan voor een blijvende herinnering.

Overigens bestaat het buurthuis al 46 jaar. ’t Spoordok geeft dankzij sponsoring ook gratis activiteiten als het Sinterklaasfeest en kinderbingo. “Vroeger werden er ook zomeractiviteiten voor kinderen gehouden, nu proberen we weer meer kinderen te laten komen.”

IMG_0148_68.JPG