Nieuws

Summerfun themapakketten 'Bij Je Thuis' groot succesIMG_0002.JPG

In verband met de coronacrisis draait Summerfun een alternatief activiteitenprogramma. Tijdens de zomervakantie loopt de wekelijkse ‘Bij Je Thuis #ZOMERVAKANTIE’ met elke week een ander thema.

Maandagmorgen 10 augustus werd aan zo’n 80 kinderen, in kleine groepjes, het zesde en laatste themapakket uitgereikt. Het betreft zes thema’s die kinderen met hun ouders zelf thuis kunnen doen. Wekelijks op maandagochtend hebben kinderen in de entree van de sporthal een themapakket gehaald met knutsel- en spelmaterialen om thuis te doen.

Summerfun heeft ook aan de aankleding bij het afgiftepunt veel aandacht besteed. Voor het laatste thema ‘Tijdreizen’ was een tijdmachine gebouwd en staan er geschiedenisvensters. Ook hebben de kinderen in de entree van de sporthal aan het Jan Salwaplein ter plekke nog het spel ‘staand sjoelen’ gespeeld. Een sjoelbak waar de stenen niet schuiven, maar rechtop door de gleuven moeten.

Bijka Scholtens, die al 20 jaar vanaf de oprichting van Summerfun betrokken is, spreekt over een overweldigend succes. “Zelf hadden we gerekend op tot 50 kinderen, dat werden er wekelijks 80 en het hadden er ook 100 kunnen zijn. Geweldig dat ons project zo aanslaat. En dankzij de bijdrages van Nedmag en de gezamenlijke serviceclubs kunnen we dit jaar flink hierop inzetten.” 

Aan het begin van de zomervakantie was er voor kinderen waarvan de ouders een pakket van de voedselbank krijgen de Zomertas. Ook een groot succes die enthousiast werd ontvangen. Dankzij de sponsoren en donaties heeft de organisatie allemaal nieuwe spullen kunnen kopen. Zo fijn om dit voor de kinderen te doen. Eens geen tweedehandspullen of afdankertjes. Dit werd mogelijks dankzij de financiële steun van de Nedmag, SKV en de Serviceclubs.

IMG_0023.JPG

Vanaf dag 1 van de sluiting van de scholen op 16 maart was Bart Kruizinga op het idee gekomen om iets voor de kinderen te organiseren voor thuis. “Dat werd een succes. We waren wel al begonnen met het opstarten voor de zomervakantie zoals iedereen dat van ons gewend is met o.a. kanoën, film kijken en knutselen. Maar in juni hebben we besloten om te gaan werken met de themapakketten. En verder met Summerfun Bij Je Thuis met de # ZOMERVAKANTIE”, zo laat Bijka Scholtens weten.

De ouders hebben heel leuk gereageerd op de themapakketten van Summerfun. Ze zijn ook blij dat de kinderen iets hebben waarmee ze zich kunnen vermaken. Want de verveling kan ook een keer toeslaan. Het zijn leuke thuisactiviteiten voor de kinderen waar ouders ook zelf aan hebben deelgenomen.

Met de zes themapakketten Feest, Buitengewoon Natuurlijk, LetterPret, Schatgraven, Summerfun Overboord en het thema Tijdreizen was er voor elk wat wils. In het themapakket Feest waren ingrediënten aanwezig om een gebakje te maken en knutselmaterialen voor een cupcake. Met het thema Buitengewoon Natuurlijk gingen de kinderen creatief de natuur in. Met het thema Letterpret ging het over boeken lezen en verhalen schrijven.

IMG_0025.jpg

De schatten die bij het themapakket Schatgraven hoorden waren te zoeken op plekken die niemand kent, of waar ze onvindbaar zijn. Het pakket voorzag de goeie schatgraver van allerlei knutselmaterialen voor vervaardiging van benodigde hulpmiddelen. En natuurlijk om lekker te kunnen kleuren, knutselen en plakken. De resultaten zijn op de facebooksite van Summerfun Veendam te bewonderen.

Deze Summerfun Bij Je Thuis krijgt ook in het najaar een vervolg. Zo komen er nog leuke thema’s aan de orde, waaronder Halloween.

Maar start Summerfun ook weer de activiteiten op locatie op. Binnenkort is er weer een Summerfun Ontdekt.

Het 20-jarig bestaan van Summerfun wordt binnenkort met een kleine groep mensen aangepast gevierd. Om toch stil te staan bij 20 jaar Summerfun, en ook zoals Bijka Scholtens die in de 20 jaar heeft neergezet.