Nieuws

Feest bij lijstenmakerij Atelier HornemanIMG_0337.JPG

Zondag 2 augustus was het de hele dag feest bij lijstenmakerij Atelier Horneman. Op deze dag opende Atelier Horneman een tweede vestiging in Veendam, naast de Turfcentrale. De open dag werd druk bezocht door familie, bekenden en natuurlijk ook door Veendammers. Directeur van Theater vanBeresteyn en bestuurslid van de Stichting Turfcentrale, Jos Kraan verleende tijdens de opening de eerste opdracht aan het jonge lijstenmakers duo Martin en Stefanie Horneman.

IMG_0336.JPG

Isis Repertur van het pas gestarte bedrijf Isis Kookt maakte voor deze bijzondere dag speciale hapjes. Zij is als beginnend ondernemer het afgelopen jaar begeleid door Martin Horneman, in context van de Ondernemersacademie. Zij heeft voor haar ondernemersplan een prijs van 1000,- euro gewonnen waarmee zij haar bedrijf kon gaan opzetten.

IMG_0331.JPG

Martin Horneman heeft afgelopen jaar de prijs ‘Lijstenmakerij van het jaar 2020’ in de wacht gesleept en runt al tien jaar met zijn vrouw een zaak in op maat en handgemaakte lijsten met daarnaast een assortiment in kunstenaarsbenodigdheden. Sinds een aantal jaren hebben ze een zaak in Lewenborg, Groningen. In augustus 2020, tijdens hun jubileumjaar, openen ze een tweede winkel in Veendam, hun eigen woonplaats. Vanwege het 10-jarig jubileum verloot Atelier Horneman in de maand augustus een olieverf schilderkist van Talens onder de klanten van de locatie in Veendam.