Nieuws

Nieuwe horecazaak De Veentuin
van Marc en Belinda geopendIMG_0138.JPG

De sociale onderneming van Marc en Belinda Dethmers heeft er een horecatak bijgekregen, De Veentuin. Op honderd meter afstand van ’t Veenhuus heeft het ondernemersechtpaar intrek kunnen nemen in het pand van voormalig Limburgia.

De openingshandeling is afgelopen vrijdag door wethouder Bert Wierenga verricht in het bijzijn van de medewerkers. En van bezoekers die de plek van de gastvrije ‘sociale ontmoeting’ in ’t Veenhuus allang hadden ontdekt.

IMG_0120.JPG

Het resultaat van maanden nadenken en hard werken ziet er prachtig uit. Met de juiste sfeer die Belinda ook voor ogen had. Voor het interieur heeft ze als het ware in haar eigen winkel kunnen ‘shoppen’. De inrichting van Limburgia was in ‘t Veenhuus te koop gezet, waarvan met name de banken erg gewild waren.

IMG_0147.JPG

De Veentuin heeft als lunchroom, ook wel bistro genoemd, een kleine kaart met alle lekkers wat daar bij hoort. “We hebben appelgebak en kwarktaart. En van die flikken met dunne chocolade die heel lekker zijn bij de koffie. Ook binnenkort huisgemaakte cake door de medewerkers gemaakt”.

IMG_0163.JPG

Belinda had al veel eerder de wens om een mogelijkheid als deze in ’t Veenhuis (gevestigd in de oude bibliotheek) aan de medewerkers in de dagbesteding te kunnen bieden. Maar voor andere horecaondernemers kon dit lastig zijn. Veel medewerkers willen graag iets in de horeca gaan doen. Er was dan ook naar een mogelijkheid gezocht hoe het wel zou kunnen.

IMG_0363.JPG

“Dit is het meest perfecte wat je kunt hebben. En maar 100 meter verder. Voor onze medewerkers is het gemakkelijker. We wisten ook niet dat Limburgia ermee zou stoppen. We zijn een team. En sommigen houden van de horeca en hebben er ook veel ervaring in. Het is mooi dat zij daar nu terecht kunnen. Het is wel bijzonder”.

IMG_0179.JPG

“We hebben nu een team van 8 medewerkers met horecaervaring. In de Veentuin kan praktijkervaring in het horeca-vak worden opgedaan. Als team kunnen onze medewerkers die dat aankunnen een cursus sociale hygiëne volgen. Die betalen wij en dan hebben ze hun papiertje waar ze ook altijd wat aan hebben. Het is een leuke uitdaging”.

IMG_0345.JPG  

De missie van de onderneming is het bereiken van sociale impact en bieden van een plek aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werkzaam zijn binnen ’t Veenhuus als SBB erkend leerbedrijf kan op veel plekken en manieren. Daar is een lang gekoesterde mogelijkheid bijgekomen.

IMG_0247.JPG

De opening was opgeluisterd door Herbert ‘Herbie’ Grezel, Agnes Woltjes en Chris Kleine en de alom bekende Bertus Kor. Vijf jaar geleden heeft Bertus ook op zijn accordeon gespeeld bij de opening van ’t Veenhuus.


 
Fotoalbum: