Nieuws

Scouting Veendam organiseert zomertocht
voor alle Veendammers



zomertocht scouting veendam (1).jpg

De zomervakantie is zowaar begonnen, maar Scouting Veendam zit deze zomer niet stil! Omdat het aanbod van het scoutingspel, maar ook andere sport- en spelactiviteiten, de afgelopen periode minimaal was, heeft de vereniging besloten om in de zomervakantie een grootschalige activiteit op te zetten. Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus organiseert Scouting Veendam een zomertocht door Borgerswold voor alle inwoners van Veendam. Dus Veendammers, wandelschoenen aan!

Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus organiseert Scouting Veendam een zomertocht vanaf ‘t Scouthuus in Borgerswold. De zomertocht is een hike die wordt aangeboden in twee varianten; een route van +/- 5 km en een route van +/- 8,5 km. De tocht wordt georganiseerd voor zowel scoutingleden als niet-scoutingleden. Het is mogelijk om je met een groep van maximaal 8 personen op te geven. De route loopt door Borgerswold en onderweg kom je diverse posten tegen.

Wandelen met een scouting-tintje
De tocht zal volledig in het teken staan van het scoutingspel. Denk hierbij aan uitdagende routetechnieken om van post naar post te lopen, maar ook aan leuke activiteiten op de posten. Een touwbrug om overheen te klimmen, met een vlot naar de overkant varen en een spannend behendigheidsspel. Zin in een uitdaging deze zomervakantie? Geef je dan snel op!

Meer informatie en aanmelden
Opgeven kan via de website www.scoutingveendam.nl. Bij het aanmelden kun je een keuze maken voor de zaterdag of zondag en een voorkeur qua starttijd aangeven. Via de mail krijg je van de organisatie een starttijd bevestigd, zodat niet iedereen tegelijkertijd op het eiland van Scouting Veendam is en we de richtlijnen van het RIVM kunnen waarborgen.

De organisatie vraagt voor de zomertocht een kleine bijdrage van €2,50 per persoon.

Opgeven kan tot en met donderdag 30 juli via de website. Let op, vol is vol.