Nieuws

Kennismaken met muziek, dans en theater
MDT Veendam SummerschoolIMG_0387.JPG

Tijdens de zomervakantie organiseert Muziek-, Dans en Theaterschool Veendam (MDT) gratis workshops in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn. Wethouder Annelies Kleve gaf maandag het startsein voor de workshops die zes weken lang voor jong en oud elke werkdag bij de MDT Summerschool worden georganiseerd.

De wethouder trommelde op de djembé het eerste deel van de workshops open. Samen met djembé-speler Harvey Mercera, en natuurlijk met de kinderen. Ritmisch ging het op deze Afrikaanse percussie-instrumenten aardig gelijk op.

Tijdens een bezoek aan de verschillende gebruikers in het gebouw was Kleve met het idee gekomen om activiteiten op het gebied van cultuur te organiseren voor iedereen. Deelnemen aan de MDT Summerschool is gratis.

Cultuur voor iedereen
De MDT en Theater vanBeresteyn hebben het plan voor de MDT Summerschool opgesteld om thuisblijvers iets te bieden in de zomervakantie, maar ook om iedereen de mogelijkheid te geven kennis te maken met cultuur in Veendam. De opzet is drempelloos en deelnemers hoeven nog niets te kunnen om meteen mee te kunnen doen.

Directeur Harry van der Laan van de MDT: “Sinds half maart kon er veel niet meer en stond de samenleving op pauze. Lessen gingen online wel door, maar net nu er weer meer kan, begint de zomervakantie. Zo was Annelies Kleve met het idee van de workshops gekomen. Natuurlijk binnen de mogelijkheden van de geldende maatregelen. En met de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn als huiskamer van Veendam om met anderen actief te zijn en om elkaar te ontmoeten.”

“Samen met Theater vanBeresteyn hebben wij dit uitgewerkt. Door de MDT Summerschool kun je ontdekken wat je leuk vindt en misschien begin je na de zomervakantie wel met een nieuw ontdekte hobby door les te nemen bij de MDT”.

IMG_0395.JPG

Workshops
Elke maandag (in tijdvakken van een uur) is er voor kinderen, jongeren en volwassenen djembé. En elke dinsdag gitaar voor drie leeftijdsgroepen. Op de woensdag is er zang met een kinderkoor en solo aan de vleugel en presentatie op de catwalk. Op de donderdagen denk je mee over de theaterproductie Gronings Vuur of leer je spelenderwijs over acteren en kleinkunst. De vrijdag staat in het teken van dans en choreo met videoclips. De vleugel en alle instrumenten staan klaar en worden vooraf en na afloop telkens schoongemaakt.

IMG_0383.JPG

Meer informatie
De workshops starten telkens vanaf 13 uur en zijn voor maximaal 12 deelnemers. Er liggen uitgebreide beschrijvingen van alle workshops in de toegangshal die op werkdagen open is vanaf 10 uur. Inschrijven kan bij de theaterkassa of per e-mail vooraf.

Zie hier het programma: Summerschool MDT 2020