Nieuws

Onvergetelijke ‘drive-trough’ diploma uitreikingen
Winkler PrinsIMG_0124.JPG

Door de coronacrises was er veel onzekerheid ontstaan voor de eindexamenkandidaten. Desondanks kon de Winkler Prins klinkende resultaten laten zien. Op een totaal van 439 kandidaten was 99,1% van de leerlingen geslaagd. Door de coronamaatregelen was ook het traditionele diploma-uitreiking niet mogelijk. En het mooiste is toch dat ook familieleden mee kunnen genieten.

IMG_0073.JPG

Daar had de school een ludieke oplossing voor bedacht met een grote rol voor de auto. Een diploma-uitreiking middels een ‘drive-trough’ uitreiking in het voetbalstadion aan de Langeleegte. “Collega Martijn Visser heeft het draaiboek gemaakt. We moesten toch wat verzinnen om die anderhalve meter te kunnen ondervangen”, verteld Dieuwke Ridderbusch.

IMG_0180.JPG

Zo konden ook familieleden uit het zelfde huishouden mee in de auto om toch mee te genieten van de diploma-uitreiking. Het was een heel bijzondere diploma-uitreiking die niet meer licht vergeten zal worden. Waarvan donderdag de eerste plaatsvond in een reeks van vier avonden van 18:00 tot 21:00 uur in vier sessies.

IMG_0054.JPG

In de auto legden de leerlingen een feestelijk traject af langs tussen de tribune en het voetbalveld. Er wachtte hen een ingetogen programma, maar tegelijk uitbundig waar dat kon binnen de passende coronamaatregelen. De eindexamenleerlingen wisten met hun familie in de auto niet wat er precies ging gebeuren. Zo'n vijftig vrijwilligers, docenten en conciërges, zorgen bij vijf stands voor een warm en feestelijk onthaal. Ook de auto’s kregen met ballonnen een feestelijk tintje.

IMG_0142.JPG

De stands varieerde van champagnestand (zonder alcohol), rozen, stroopwafels en popcorn dat door de feestelijk verklede docenten door het autoraam werd uitgereikt middels een mandje aan een steel. Bij de popcorn was er een tegoedbon voor een filmcompilatie van de diploma-uitreiking.

IMG_0113_0.JPG

Bij de laatste stand wachtte natuurlijk het mooiste, de uitreiking aan een tafel van het felbegeerde diploma.

Overigens was thuis alles uitgebreid live te volgen via de kabelkrant van de SKV en ParkstadVeendam. Zodat ook het verdere thuisfront, andere familie en vrienden toch mee konden kijken. Omdat opa's en oma’s en andere familieleden niet mee mochten was de diplomauitreiking live thuisgebracht.


 
Fotoalbum: