Nieuws

Aftrap aanleg en bouw Leer- en Sportpark
met een-tweetjesIMG_0152.JPG

Donderdag is de officiële aftrap gegeven voor de aanleg en bouw van het Leer- en Sportpark. Wethouder Henk Jan Schmaal heeft samen met de betrokken partijen de aftrap gegeven op het hoofdveld van Veendam 1894, de plek waar de twee nieuwe schoolgebouwen van de Winkler Prins komen.

IMG_0126.JPG

De drie aannemers voor de realisatie van het Leer- en Sportpark zijn Gerrit Wessels van Bramer voor de bouw van de nieuwe schoolgebouwen, Fred Niemeijer van Niemeijer Installatietechniek en Aannemersbedrijf Koen Meijer voor het sportgedeelte (de wielerbaan en de nieuwe velden).

IMG_0143.JPG

Deze partijen speelden elkaar tijdens de symbolische aftrap met een-tweetjes de bal door. Als symbolisch metafoor voor de veelvuldige samenwerking. Ineke Jager, directeur brugjaar Winkler Prins, mocht de eerste aftrap doen. Wilbert Boneschansker van de Stormvogels was even van zijn fiets gestapt. Michel Beek, penningmeester Veendam 1894), was met de bal in letterlijke zin wat meer bedreven.

IMG_0140.JPG

In mei 2016 heeft de raad van de gemeente Veendam ingestemd met de realisatie van het Leer- en Sportpark in de omgeving van de Raadsgildelaan / sportcomplex De Langeleegte. Een modern en compleet leer-sportpark sluit meer aan bij de huidige behoefte en heeft voordelen in beheer, exploitatie en gebruiksmogelijkheden. Ook wordt de relatie tussen sport / bewegen en onderwijs versterkt. De afgelopen jaren zijn hiervoor meerdere voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

IMG_0158.JPG

Henk Jan Schmaal: “Vanaf 2006 was er al een vraag vanuit Veendam 1894 voor een herverkaveling voor het sportpark. De Stormvogels wilden graag een fatsoenlijke wielerbaan die niet weggestopt ligt en voortdurend onderhoud nodig heeft. De school had de wens al uitgesproken om alles op één plek te concentreren. Na het faillissement van de BV Veendam hebben we gekeken wat we met dit gebied moesten doen. Deze partijen hebben met een-tweetjes de bal aan elkaar doorgespeeld.”

Een dezer dagen wordt al met het sportgedeelte begonnen. Na de bouwvak vangen de bouwwerkzaamheden aan. Voor de school is er nog ambitie voor een sporthal. Als er geld overblijft wordt ook deze gerealiseerd.

IMG_0169.jpg