Sport

Basketbalvereniging Aquila traint in Borgerswold



FCW_9749_edited.jpg

Sinds een aantal weken traint basketbalvereniging Aquila vanwege de coronamaatregelen met alle jeugdteams buiten in recreatiepark Borgerswold. Elke woensdagavond van 18:00 uur tot 21.00 uur trainen de verschillende leeftijdsgroepen onder begeleiding van o.a. coach Sander, Damian, Gerwin en Jeroen fanatiek in de buitenlucht.

“Een succes!” aldus coach en voorzitter Jeroen: “Daarom hebben wij onlangs besloten om als club i.s.m. de gemeente Veendam, het veldje uit te breiden met 2 extra baskets. Met de huidige 4 baskets kunnen wij onze jeugd vanaf 6 jaar optimaal laten trainen en dat gaan we dan ook de hele zomer doen.“

De trainingen worden niet alleen gegeven door de eigen clubtrainers, Aquila maakt ook gebruik van de nodige gasttrainers.

Op woensdag 17 juni jl. was het eerste bezoek van twee gasttrainers. Onder begeleiding van Jason Dourisseau (speler van Donar) en Anne van Dijk (trainer/coach jeugd landelijk niveau) gingen de jeugdleden van Aquila 2 uur aan de slag. Zowel coach Anne als Jason hadden verschillende oefeningen voorbereid voor de jeugd. Een leuke en leerzame ervaring voor de leden en de coaches. “Als club kun je trots zijn op de leden en vrijwilligers, om er zo samen buiten wat leuks van te maken”, aldus coach Sander. 

Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen, dat kan altijd. Voor meer informatie zie www.bvaquila.nl of volg ons op Facebook en Instagram.