Nieuws

Cheque overhandiging aan Summerfun
tijdens inpakken ZomertasIMG_0021.JPG

Zaterdagochtend is door leden van de serviceclubs in Veendam, de Lions, de Rotary, de Kiwanis, de Round Table en de Soroptimist Club de Veenkoloniën, symbolisch een cheque van 2000 euro overhandigd aan Bijka Scholtens van Summerfun.

IMG_0015.JPG

De overhandiging werd verricht door Jacob Huisman van de Lions.

Het geld is afkomstig uit de gezamenlijk kerstactiviteit van de serviceclubs. Summerfun krijgt in totaal 4000 euro. Dit bedrag gaat Summerfun besteden aan de reguliere activiteiten, en een substantieel bedrag gaat naar de Zomertas. Omdat dit jaar voor veel kinderen toch een moeilijk jaar is door het coronavrus wil Summerfun rond Sinterklaas en/of Kerst iets extra’s gaan doen.

IMG_0010.JPG

Deze overhandiging in de Grote Kerk aan de Pinksterstraat heeft gelijktijdig plaatsgevonden met het inpakken van de actie zomertassen. Waarvan een aanzienlijk deel van het door de vijf serviceclubs opgehaalde bedrag wordt ingezet.   

Zaterdag werden voor kinderen van de Voedselbank de laatste van de 155 Zomertassen ingepakt. Bestemd voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 15 jaar. De coronacrisis zal vermoedelijk een rol spelen in de toename van het aantal kinderen. De Protestantse Kerk Nederland gemeente Veendam, Christelijk Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, stichting Present en Summerfun van welzijnsinstelling Compaen hebben samen voor dit project de handen ineengeslagen.

IMG_0034.JPG

De Zomertas wordt voor het tweede jaar gehouden. Aan het begin van het jaar worden er al plannen voor gemaakt. Maar vanwege het coronavirus moest dat worden bijgesteld. Buurtwerker Cultuur Bijka Scholtens: “De maatregelen rondom het coronavirus hebben ons doen besluiten om dit jaar de zomertas vooral te vullen met (buiten)speelgoed, knutselmateriaal en gezelschapsspelletjes.”

IMG_0006.JPG

“We hebben daarbij de lokale ondernemers gesteund die het in deze tijd ook moeilijk hebben. Ook zit er een Kinderzwerfboek in.”

Dankzij de vele gulle giften van particulieren en sponsors te weten; vanuit de gezamenlijke Kerstmarkactiviteit van de Serviceclubs in Veendam, de Lions , de Rotary, de Kiwanis , de Round Table en de Soroptimist Club de Veenkoloniën, Stichting Kabelnet Veendam krijgen de kinderen in de eerste week van de schoolvakantie via de voedselbank een superleuk pakket, en vast en zeker ook een hele fijne zomervakantie.

IMG_0004.JPG

Ook zit er een bon in voor het reuzenrad. “Dit kunnen wij de kinderen aanbieden dankzij een bijdrage van de Nedmag en een korting van de Borgerswoldhoeve. Onder het genot van een drankje kunnen de kinderen samen met hun ouder(s) in het reuzenrad-terras genieten van het prachtig uitzicht over Veendam.”

IMG_0033.JPG