Nieuws

Aquila training door Donar speler Jason Dourisseau
en jeugdcoach Anne van DijkIMG_0139.jpg

Sinds enige tijd traint basketbalvereniging Aquila op het basketbalveldje aan de Fauna in Borgerswold. De Wildervanckhal was vanwege de coronacrises gesloten. Nu het wel weer mag is er nog even geduld te beoefenen tot de renovatie van de sporthal gereed is. Desalniettemin zijn de buitentrainingen prima te doen en dat gaat met veel plezier en passie.

IMG_0178.jpg

“De eerste vier keer zijn goed bevallen”, aldus trainer Jeroen Hooijer. “We gaan de hele zomervakantie door op iedere woensdagavond van zes tot negen. We beginnen met de jongsten van 6 tot 12 jaar. Daarna de jeugd van 14 tot 16. En in het laatste uur de oudere jeugd tot 22 jaar. Zelf hebben we er twee extra baskets bijgekocht voor optimale trainingen, en in samenwerking met de gemeente geplaatst.”

IMG_0335.jpg

Afgelopen woensdag was er voor de jeugd van de basketbalvereniging Aquila een verrassing. Donar speler Jason Dourisseau en de Nederlandse jeugdcoach Anne van Dijk hebben samen de jeugd (U14 t/m U18) getraind. Het leek de clubleiding leuk om de leden met deze 2 toppers te verrassen. Die opzet was heel goed geslaagd.

IMG_0434.jpg

Spelers van Donar hebben al eerder in clinic verband demonstraties bij Aquila gegeven. Maar trainingen in oefenverband was nieuw voor de club. Aquila heeft ook de eer om aan het begin van het seizoen met regelmaat een oefenwedstrijd voor Donar te organiseren.

IMG_0449.jpg

Trainer Jeroen Hooijer geeft samen met Sander en Sharon Dijkstra de trainingen. Damian Boonstra is de nieuwe jeugdcoach bij de club. Marco Hartman helpt als ouder mee om met verschillende vrijwilligers een aantal uren basketbal te verzorgen.  

Met in achtneming van de corona richtlijnen van het RIVM en de sportbonden.


 
Fotoalbum: