Nieuws

Grietje Eefting haar bloementuin als passie in 'molenpark'IMG_0078.JPG

Vrijdag was de tachtigjarige Grietje Eefting door haar zoon Roelof eens uitgebreid in het zonnetje gezet. Ze vierde die dag haar tachtigjarige verjaardag. Enkele maanden geleden heeft ze een zware knieoperatie ondergaan met vervolgens een vijf weken lange revalidatie periode in de Veenkade.

IMG_0098.JPG

Momenteel gaat het weer redelijk en haar arts is er best over te spreken. Wel moet ze het eerst nog rustig aan doen. Ze merkt het ook nog wel, maar het gaat weer beter. Haar passie voor de tuin heeft haar er weer bovenop geholpen. Ze is elke dag met de bloemen en de planten bezig. Het snoeiwerk verzorgt ze ook zelf, zoals van haar mooie bloemenboog.

IMG_0085.JPG

Mevrouw Eefting (van origine uit Meeden) was in 1995 met wijlen haar man Egbert aan de Prins Bernhardlaan komen wonen. Haar vriend Willie Willems (92) in Pekela kent ze inmiddels al 18 jaar. De tuin wordt ook wel “Molenpark” genoemd. In 2008 heeft Willie eigenhandig de modelmolen ‘Panta rhei’ (Alles stroomt) gebouwd van vijf meter hoogte (inclusief de wieken). Ook heeft hij de vijver met het siermetselwerk eromheen aangelegd. De Koi karpers zwommen onder de molen door.

IMG_0018.JPG

De vijver is inmiddels verdwenen. Vanwege het ouder worden ging het onderhoud niet zo gemakkelijk meer. Willie heeft zelfs een waterinstallatie aangelegd voor 1000 liter regenwater. Met rondom de tuin een aftapbare ringleiding om het werk voor Grietje gemakkelijker te maken. Geen gesjouw meer met een tuingieter. Het is ook niet zomaar dat Willie ook wel Willie Wortel wordt genoemd. Vanwege de uitvindingen die hij heeft gedaan.

Grietje heeft heel veel gezwommen. Voor aanvang van het werk bij Duintjer in Wildervank had ze in het zwembad haar baantjes al getrokken.

IMG_0026.JPG

Hun beide grote hobby was het varen in hun zelfgebouwde jacht van 10 meter lengte. Compleet met een keuken en slaapplaatsen. De nodige gereedschappen bij pech ontbraken ook niet aan boord. Het kwam regelmatig van pas, maar het meest bij pech van collega schippers.

IMG_0046.JPG

Willie heeft de boot ook op het doek vastgelegd. Met het schilderen als hobby heeft hij prachtige werken gemaakt.

De dingen worden nog zoveel mogelijk zelf gedaan. Grietje is momenteel met schilderonderhoudswerk aan de molen bezig.


 
Fotoalbum: