Nieuws

Week van de jonge mantelzorger: 1 t/m 7 juni#Deel je zorg!
Deze week start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport de campagne ‘Deel je zorg’ om jonge mantelzorgers aan te moedigen over de zorg te praten. Veel jonge mantelzorgers realiseren zich niet dat ze mantelzorger zijn. Ze worden nog niet altijd even goed gezien door hulp- en zorgverleners. Daarom start in de Week van de Jonge Mantelzorgers van 1 t/m 7 juni een campagne #Deel je zorg om het bewustzijn hierover te vergroten.

In Nederland is een op de vijf jongeren mantelzorger. Het geven van mantelzorg geeft jongeren een gevoel van voldoening, trots en liefde. Tegelijkertijd vindt ruim de helft deze zorg ook zwaar. Fysiek, mentaal of omdat zij de zorg lastig kunnen combineren met school, vrienden en hobby’s. Dat kan tegenstrijdig voelen. Daarnaast is mantelzorg soms ingrijpend voor jongvolwassenen (18-25 jaar) die bezig zijn met het opbouwen van hun eigen leven. De meeste jonge mantelzorgers vinden hulp vragen lastig. Wanneer de zorg je te veel wordt, is het goed om hierover te praten of hulp te zoeken. In de Week van de Jonge Mantelzorger die van 1 tot 7 juni plaatsvindt, start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport de campagne ‘Deel je zorg’ om jonge mantelzorgers aan te moedigen over de zorg te praten.

Zorg goed voor jezelf
Goed zorgen voor een ander is iets moois. Hierbij is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf blijft zorgen. Dit doe je door over je zorg(en) te praten, je grenzen aan te geven en hulp te zoeken als het nodig is. Kijk op mantelzorg.nl/jongzorgen of stuur een appje naar de Mantelzorglijn op (030) - 760 60 55 voor direct contact.

Compaen Veendam is er voor jou!
Met het Steunpunt Mantelzorg van welzijnsinstelling Compaen in Veendam kun je je zorg delen. Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag op telefoonnummer (0598) 698119. Ken je een jonge mantelzorger in de gemeente Veendam? Meld hem/haar aan door te mailen naar s.mustafa@compaenveendam.nl. Vraag wel eerst toestemming voor het delen van deze gegevens!

Ook Jongerenwerk Compaen is er voor jou!! Op 4 juni organiseert het jongerencentrum Break! een​ online bingo. Meer info op de facebookpagina van Break en Compaen.