Nieuws

Horeca en terrassen in de gemeente Veendam
gaan weer open



Henrys Eten & Drinken Veendam.jpg

Vanaf 1 juni 2020 12.00 uur gaat ook de horeca in de gemeente Veendam weer open. Door de maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus was de horeca in de gemeente gesloten en daarmee ook de terrassen. Door de versoepeling van de maatregelen kunnen de horecabedrijven en de terrassen, onder een aantal voorwaarden, op 1 juni weer open. De gemeente heeft samen met de horecaondernemers gekeken hoe er aan de voorwaarden voldaan kan worden en of er mogelijkheden zijn om het terras te verruimen.

Verzoeken
Burgemeester Sipke Swierstra: “De maatregelen van het kabinet voor de bestrijding van het coronavirus hebben een grote impact op de horecaondernemers. De horecaondernemers zijn blij dat ze weer aan de slag kunnen, maar zoeken daarbij ook naar een manier om de richtlijnen te kunnen volgen. Zo moeten binnen en op en rondom het terras gasten, personeel en voorbijgangers altijd 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Hierdoor wordt het aantal bezoekers beperkt. Ondernemers zijn gevraagd contact op te nemen met de gemeente als er behoefte is aan een tijdelijke uitbreiding van het terras. Van een tiental horecaondernemers is een verzoek ontvangen.”

Toestemming
Aan de hand van de geldende richtlijnen, locatie en wensen van de horecaondernemers zijn de verzoeken beoordeeld en besproken. De ingediende verzoeken zijn afgehandeld en deze ondernemers krijgen toestemming voor het tijdelijk uitbreiden van het terras tot en met 31 oktober 2020. Ook gelden verder dezelfde voorwaarden die al van toepassing zijn voor het huidige, vergunde terras.

Steun lokale ondernemers
Burgemeester Sipke Swierstra: “Ik hoop dat de inwoners van Veendam vanaf 1 juni 2020 de horeca in Veendam weer gaan bezoeken en daarmee de lokale horecaondernemers steunen. De horecaondernemers zetten zich in om dit verantwoord en volgens de richtlijnen te laten verlopen. U kunt als bezoeker de horecaondernemers helpen door tijdens uw bezoek de aanwijzingen en richtlijnen te volgen. Dus vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand! Dit blijft belangrijk voor uw gezondheid en die van de medewerkers in de horeca.”