Nieuws

Ook Kijk ’s Kunst gaat weer open



Stoeldraaierstraat Stad - Walter Stoelwinder 2_0.jpg
Stoeldraaierstraat Stad - Walter Stoelwinder

Door de maatregelen van het kabinet ter voorkoming van verdere verspreiding van het Coronavirus was Kijk ’s Kunst tijdelijk gesloten. Gelukkig kan de galerie sinds 1 juni weer open, zij het met aanpassingen. Zo mogen, vanwege de beschikbare ruimte, maximaal 10 bezoekers tegelijkertijd binnen zijn om een onderlinge afstand van 1,5 meter ruim te kunnen handhaven. Bij binnenkomst kunnen bezoekers hun handen ontsmetten. In de galerie geldt een adviesroute en er is desgewenst een aparte uitgang. Aan de stamtafel in de woonkeuken is het aantal stoelen sterk verminderd.

Op 5 juni start de expositie Stad en land met gevarieerde kunst van Christiaan Afman (pentekeningen en aquarellen van o.a. Stad), Walter Stoelwinder (schilderijen van o.a. Groningen), Froukje Dijkstra (gebouwen van keramiek) en Annette Schreuder. Opmerkelijk van haar zijn de tentoongestelde schilderijen van de Kanaalstreek, die zijn ontstaan tijdens een korte fietsvakantie langs o.a. het Stadskanaal en het Oosterdiep. Kenmerkende plekken uit Musselkanaal, Stadskanaal, Wildervank, Veendam en omgeving heeft zij op het schildersdoek vastgelegd. Voor velen een feest van herkenning!

Galerie Kijk ’s Kunst aan de Poststraat 77 in Wildervank is geopend op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van half 2 tot half 6. Zie voor meer info: www.kijkskunst.nl