Nieuws

Maxima gaat 2 juni weer open, kinderen eerstmaxima weer open1.jpg

Kledingbank Maxima Veendam gaat 2 juni weer open! De vrijwilligers zijn heel blij en kijken uit naar bezoekers. Om de veiligheid te kunnen waarborgen gaat Maxima in stappen open en is de winkel voorzien van veiligheidsmaatregelen. Als eerste gaat Maxima gezinnen helpen met kleding en schoenen voor kinderen van 0-12 jaar. Die gaan weer naar school en opvang. Openingstijden van dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 14.00 uur.

Maxima is voor de eerste twee weken in juni omgebouwd tot 1,5 m kinderwinkel met een ruim assortiment gloednieuwe kinderkleding. Er is genoeg voor iedereen, maar om de toeloop aan te kunnen, ontvangt Maxima de ouders graag op volgorde van hun achternaam. Slechts één van de ouders gaat winkelen, schrijft de kinderen op de gebruikelijke manier in en zoekt éénmalig kleding uit voor het hele gezin. Op 2/3 juni verwachten we ouders met de achternamen A t/m F; 4/5 juni is G t/m M aan de beurt;  9/10 juni N t/m S en 11/12 juni T t/m Z. De looproute is aangepast, er zijn beschermende middelen en winkelmandjes. De paskamers worden niet gebruikt en kinderen gaan niet mee naar binnen. Er kunnen 2 klanten tegelijkertijd shoppen en de vrijwilligers hopen dat die na 20 minuten tevreden weer buiten staan. Met 6 ouders elk uur kan Maxima dan toch zeker 24 gezinnen per dag helpen aan een coole outfit voor hun kinderen.

Op basis van die eerste 14 dagen kijken we wat er verder mogelijk is. Voor  kinderkleding zijn de ouders dan welkom die nog niet geweest zijn. Als alles goed gaat kan Maxima dit seizoen ook nog open gaan voor dames- en herenkleding. “Daar werken we uiteraard wel naar toe. We zijn van plan nog tot half juli open te blijven voor zomerkleding” zegt ter Steege. “Iedereen heeft zijn kasten opgeruimd en het mooiste daarvan bij Maxima gebracht. Dat kan je toch niet laten hangen.”

U vindt de Maxima winkel  nog steeds op Transportweg 64, Veendam. De inbrengservice werkt weer tijdens de openingstijden. Check voor uw bezoek altijd nog even op  Facebook voor de meest recente informatie of bel de winkel 0598-750602.