Nieuws

Oplevering energiezuinige huurwoningen in VeendamOplevering Kleine Vaartlaan 1.JPG

Woensdagmorgen was het dan zover. De oplevering van 12 volledig voor de verhuur bestemde nieuwbouwwoningen aan de Kleine Vaartlaan in Veendam. Het betreft hier een uniek project, waarbij voor het eerst in Veendam huurwoningen zijn gebouwd volgens het concept het Nul-op-de-Meter (NOM). Tevens zijn er 14 parkeerplaatsen gerealiseerd langs de Kleine Vaartlaan.

MorgenWonen-concept De 12 energiezuinige woningen (energielabel A) zijn in opdracht van Vastgoed Company gebouwd volgens het ‘MorgenWonen-concept’ van Volker Wessels, de moedermaatschappij van Rottinghuis. Deze nieuwe manier van bouwen geschiedt volgens het ‘Nul-op-de-Meter principe’ (NOM). De woningen zijn aan één zijde voorzien van zonnepanelen (24 stuks) met als doelstelling volledig in eigen energie te voorzien. Dit betekent dat de installaties gebruik maken van de eigen opgewekte energie.

Oplevering Kleine Vaartlaan 4.JPG

Kant-en-klare oplevering De 12 huurwoning zijn ‘woonklaar’ opgeleverd. Dit houdt in, dat ze zijn voorzien van een moderne badkamer en toilet, een keuken met inbouwapparatuur en een pvc vloerbedekking op zowel de begane grond als de eerste verdieping. Alle woningen hebben 3 slaapkamers en hebben een ruime zolder. Verder zijn de tuinen reeds voorzien van gras en een terras en is de infrastructuur zodanig afgerond, dat de nieuwe bewoners de verhuiswagen probleemloos kunnen voorrijden.

Verhuur Makelaarsunie in Veendam zal namens Vastgoed Company de verhuur van de nieuwbouwwoningen verzorgen. Dit unieke concept is erg in trek en een 3-tal woningen is, reeds voor de oplevering, al verhuurd. De huurprijzen variëren van € 975,- tot € 1.025,-. Vanwege het duurzame concept zal enorm op de energielasten worden bespaard, waardoor de totale maandlasten relatief laag zullen uitvallen. De eerste huurders zullen de woning al op 1 juni betrekken.