Regio

N366 Pekela – Alteveer vijf weken dicht



N366 1.JPG
Fotograaf Peter Panneman

Van dinsdag 2 juni tot en met maandag 6 juli is de provinciale weg N366 vanaf de afslag Oude Pekela / Nieuwe Pekela Noord (aansluiting N367) tot de afslag Alteveer in beide richtingen gestremd. Verkeer tussen Stadskanaal en Veendam wordt omgeleid via Gieten (N33 en N34). Ter voorbereiding op deze stremming worden in mei ook delen van het onderliggend wegennet in Nieuwe Pekela gestremd.

In de maand mei bereidt aannemer HAZ Infra werkzaamheden aan de N366 voor. Daarom zijn de kruisingen bij Pekela Zuid van 11 tot en met 29 mei dicht. Vanaf 2 juni start de aannemer met de verbreding van de weg tussen Nieuwe Pekela en Alteveer. Daarom gaat de N366 daar dan vijf weken dicht. 

N366 2.JPG
Langdurige stremming N366 Pekela-Alteveer
De N366 gaat dicht tussen de afslag Oude Pekela/Nieuwe Pekela Noord (de aansluiting met de N367) en Alteveer. De afsluiting begint op dinsdag 2 juni om 06.00 uur en duurt tot maandag 6 juli 7.00 uur. De N366 wordt aan beide kanten van de huidige rijbaan verbreed. Dit draagt bij aan de veiligheid van weggebruikers, omdat de kans kleiner is dat een auto van de weg raakt. Het asfalt wordt opnieuw aangebracht en er wordt deels geluidsreducerend asfalt aangebracht. 

Op- en afritten Pekela-Zuid en geluidsschermen
Naast het verbreden van de weg, worden de nieuwe op- en afritten bij Pekela-Zuid aangesloten. Op de plek waar de N366 het Pekelder Hoofddiep kruist, worden volledig nieuwe geluidsschermen aangebracht. De huidige schermen worden verwijderd en de fundering van de schermen wordt volledig vernieuwd. Met ingang van maandag 6 juli kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe op- en afritten.

N366 4.JPG

Omleidingsroute
De impact van deze langdurige stremming is groot, er is namelijk geen korte omleidingsroute die geschikt is voor het verkeer van de N366. Daarom wordt het verkeer omgeleid langs Gieten, via de N33 en N34. Dit betekent een flinke omleiding voor verkeer tussen Veendam en Stadskanaal. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van 20 tot 25 minuten. Op onderstaande kaart wordt de omleidingsroute weergegeven. Vanaf 8 mei wordt deze omleiding aangekondigd met borden.