Nieuws

De 6G’s van de Loopbaanwinkel Poststraat 31
in Wildervank_DSC9425.jpg

Door Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl

Goed, gaaf, geluk, gezond, groei en geld zijn de woorden/begrippen die beginnen met een G én centraal staan bij de gesprekken in de Loopbaanwinkel
Een loopbaanwinkel? Kun je in de Loopbaanwinkel dan een loopbaan kopen?
Hoe zit dat in elkaar? Het draait om HR - Human Resource. Als je dat letterlijk vertaalt staat er iets als menselijke hulpbron/redmiddel. Vrij vertaalt: alles wat met personeelszaken van een bedrijf te maken heeft. Niet alléén vanuit de werkgever, maar ook juist van de werkende(n). De term zelfloopbaanmanagement komt dan om de hoek kijken.
Eigenaresse Anneke Hemmen doet het uit de doeken.

_DSC9426.jpg

Anneke Hemmen is geboren en getogen aan de Poststraat 31. Haar ouders hadden er een drogisterij. Via omzwervingen - kappersvak, personeelsfunctionaris bij verschillende grote instellingen, uitzendorganisaties - doet ze enorm veel werk- en levenservaring op. Ze bouwt een mega netwerk op. In 2012 begint ze voor zichzelf als mobiliteitsstylist. Hierin combineert ze haar oude vak, kapster, met de ervaringen die ze opgedaan heeft met en in het personeelswerk. Ze gaat zich bezighouden met advies, training, consulting en coaching op het gebied van personeelsmanagement.

Ze werkt met een digitale tool, een e-portfolio, waarin tevens scans zitten om werkervaring te meten ten opzichte van een opleidingsprofiel in het onderwijs. Hieruit blijkt dan op welke onderdelen je nog geschoold zou moeten worden, wil je echt een diploma halen. Maar nog belangrijker het geef je inzicht wat je werkervaring ‘waard’ is op de arbeidsmarkt. Wanneer je komt voor een consult of coachinggesprek dan maakt ze gebruik van de 6G’s.

_DSC9436.jpg

De volgende vragen komen aan de orde:

 • Je weet je 6 sterkte kwaliteiten te benoemen – waar ben je goed in?
 • Je hebt ontdekt wat je echt leuk vindt om te doen – gaaf hé!
 • Weet jij wat jou echt gelukkig maakt? – geluk.
 • Voel jij je de hele dag fit en energiek? – gezond.           
 • Je denkt zeker twee keer per jaar na over je loopbaan. – groei.
 • Weet jij wat je maandelijkse lasten zijn? – geld.

De 6G’s methode is haar intellectueel eigendom!

Ze krijgt van de verschillende grote instellingen en gemeentes opdrachten. Dit blijft ze doen tot en met 2015. Ze gaat bij zichzelf te rade. Wat doe ikzelf nou het liefst?

Dit resulteert in mei 2016 in de eerste Loopbaanwinkel van het noorden. Na een verbouwing van drogisterij tot Loopbaanwinkel, een metamorfose, ontvangt Anneke nu werkenden en werkgevers in het pand Poststraat 31. Inderdaad haar ouderlijk huis!

_DSC9433.jpg

Werkenden
Voor de werkenden met vragen over bijvoorbeeld een carrièreswitch, hoe je je het beste kunt presenteren, hulp bij het schrijven én vormgeven van een sollicitatiebrief of “gewoon” sparren over de huidige of toekomstige loopbaan. Je kunt zelf een afspraak maken, maar ook kan dat via je werkgever. Vermoedelijk heb je een ontwikkelbudget opgebouwd? In veel Cao’s staat dat omschreven. Anneke weet er alles van! Het gaat tenslotte om je eigen professionele ontwikkeling en hoe je succesvol je talenten kunt benutten. Uiteraard komen in de gesprekken de 6G’s aan de orde. Iedere dinsdagochtend geeft Anneke online of fysiek in de loopbaanwinkel een sessie waar werkenden zich voor kunnen aanmelden. Zeker in de huidige tijd is het belangrijk dat je in je kracht blijft. Daarom biedt zij gratis “Blijf in je kracht” sessies aan. Wil je eens praten over je werk, je loopbaan, je dromen en/of je wensen op de arbeidsmarkt of wil je alleen maar een luisterend oor? Meld je aan: https://www.facebook.com/events/274843666858677/

Op 12 juni geeft Anneke samen met een paar collega’s/ partners een workshop “zelfloopbaanmanagement” of wel een loopbaanbootcamp. Deze partners zijn:

 • Hilde Oosten           
  zij behandelt alles wat met geld te maken heeft;
 • Marjan van de Bult   
  heeft ook een eigen bedrijf: De Geluksfabriek in Assen. Geluk is haar specialiteit;
 • Charissa Verburg     
  diept het onderwerp gezond en vitaliteit uit;
 •  Anneke Hemmen    
   heeft de algehele regie en het restant van de onderwerpen.

De dag begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.30 uur en vindt plaats in de Loopbaanwinkel aan de Poststraat 31. Het is geen fysieke -, maar een mentale bootcamp! Wat zijn je competenties en vaardigheden staat voor de lunch op het programma. Na een gezonde lunch gaan ze verder met de andere G’s. Aan het einde van de dag ga je met elkaar het besprokene visualiseren en geef je te kennen waar je over een jaar wilt staan. Tijdens de afsluiting breng je een toast uit op elkaar en op je vervolg loopbaan. Kosten voor deze dag bedragen € 59.95 p.p. “We hebben inmiddels in twee jaar een kleine 100 personen verder geholpen,” meldt Anneke. Wil je meer verdieping, dat kan via een extra workshop.

_DSC9446.jpg

Werkgevers
Werkgevers in het MKB, ca. 15-60 werknemers, biedt Anneke een pakket aan dat hen ontzorgt. Bovendien geeft ze adviezen met betrekking tot personeelsbeleid. Dit kan al vanaf 8 à 10 uur per maand! Meestal hebben deze werkgevers geen tijd voor het opstellen van eenduidig HR-beleid en ontbreekt het vaak aan kennis met betrekking tot rechten en plichten op personeelsgebied. Zij besteden hun personeelszaken aan haar uit. De werkgevers kunnen dan alle tijd aan hun bedrijf besteden! “Ik ben de flexibele HR adviseur binnen hun bedrijf”.
Zaken die bijvoorbeeld aan de orde komen zijn: personeelshandboek opstellen, arbeidscontracten opstellen en maken, cao vragen beantwoorden, ziekteverzuim begeleiden, gesprekken voeren met medewerkers, werving & selectie van nieuw personeel,  jaarlijkse loopbaankeuring gesprekken met medewerkers, wet- en regelgeving op het personeelsvlak bijhouden, doorgeven en verwerken. Workshops of groepstrainingen op locatie behoren eveneens tot de dienstverlening van de Loopbaanwinkel.

Veel bedrijven en gemeenten hebben reeds een beroep gedaan op de expertise van Anneke, en niet alléén hier in het noorden! Enkele namen: Het Gerechtshof en Rechtspraak in Amsterdam, de gemeente Veendam, Avebe, WP, Noorderlink, Menzis en het vroegere Synergon (nu Afeer). Voor deze laatste organisatie heeft Anneke met alle medewerkers (ca. 1300) een E-portfolio (een digitale tool waar alle (werk)ervaringen en talenten in worden vastgelegd) gemaakt. Ieder bedrijf wil toch bewuste medewerkers!

Voor werkenden en werkgevers is Poststraat 31 geen onbekend adres meer.

_DSC9428_1.jpg

Meer info: