Nieuws

Blij om weer naar school te gaan



IMG_0030.jpg

Afgelopen maandag mocht het weer. Na bijna twee maanden heerlijk naar school.

Op de meeste basisscholen wordt er aan de helft per klas om en om offline en online les gegeven. Zo ook op de Westerschool in Wildervank. Voor zowel de kinderen als de leerkrachten was het ook wel spannend om na zo’n lange tijd de draad weer op te pakken. Wesley uit groep 3 was heel blij dat hij dinsdag weer naar school mocht. Omdat hij zijn vriendjes weer ziet. Hij heeft ze heel erg gemist.

Zijn moeder geeft het weer een beetje rust. Maar voor de kinderen vindt ze het heel belangrijk. “Ze krijgen hun ritme van naar school gaan weer terug. En het contact met hun vriendjes en juf of meester. Ik ben geen juf en leg het niet zo uit als zij. Het is wel mooi dat we de online lessen via Google Classroom konden doen. Hij krijgt ook les van school mee, maar ik leg het met de methode van vroeger anders uit.”

De meesters en de juffen hebben de kinderen ook gemist. Het gaat er nu ook vooral om dat kinderen hun oude relaties weer terugzien en herstellen. Er zijn ook ouders die zich zorgen maken. Ze houden hun kinderen liever nog even thuis. Ouders zelf kunnen ook tot een risicogroep behoren.

De klassen zijn in twee groepen verdeeld waarvan de eerste maandagmorgen weer waren begonnen. Kinderen uit de tweede groepen waren dinsdag weer naar school gegaan. Na 3 weken om en om les op school en online wordt geëvalueerd hoe het gegaan is. Maar voor die tijd wordt er goed in de gaten gehouden of er iemand ziek wordt.

IMG_0032.jpg