Nieuws

Voedselbank Veendam bedankt gulle gevers_MG_0697.jpg

De Voedselbank Veendam heeft hartverwarmende reacties ontvangen op de artikelen in de media naar aanleiding van het coronavirus.

In samenwerking met Voedselbank Groningen en ’t Feithhuis te Groningen zijn maaltijden gekookt voor de voedselbanken in onze provincie. Om de klanten in Veendam 3 dagen per week een maaltijd te kunnen geven, was er € 30.000 begroot. Nu 8 weken later kunnen wij u melden dat de actie een bedrag van ruim € 20.000,-- heeft opgebracht. Hiervoor willen wij alle bedrijven, organisaties, serviceclubs, kerkgenootschappen en vele particulieren hartelijk danken. Zonder uw hulp was dat niet gelukt!

Omdat de Horeca ook gesloten moest worden hebben diverse bedrijven, sportclubs en personeelsverenigingen hun producten aan onze Voedselbank gedoneerd. Door deze actie hebben we een kleine buffer kunnen opbouwen voor later. We verwachten namelijk zware economische tijden waardoor er veel meer mensen een beroep zullen moeten doen op Voedselbanken. We zien nu al een toename en daarom blijven giften meer dan welkom.

Dank zij al uw steun kunnen we voorlopig verder met de zo noodzakelijke hulp.