Regio

NDC steunt ondernemers en lezers met acties



ndcmediagroep.jpg

De NDC Mediagroep, uitgever van onder meer Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant, is een aantal acties begonnen om ondernemers en lezers een hart onder de riem te steken.

Zo is NDC de ondernemersactie gestart waarbij er kosteloos advertentieruimte in Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad beschikbaar wordt gesteld voor acties die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Daarnaast biedt het NDC-mediabureau CMCG gratis digitale adviesgesprekken aan voor ondernemers. Ook voor ondernemers: NoordZ heeft alle relevante informatie omtrent de coronacrisis overzichtelijk bij elkaar gebracht in het coronadossier. Ook voor retailers zat NDC niet stil: speciaal voor hen is de whitepaper ‘5 tips voor retailers tijdens de coronacrisis’ gepubliceerd.

Gratis Premium-artikelen
Lezers van de noordelijke kranten kunnen gedurende de corona-crisis gratis de Premium-artikelen van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant lezen. Eerder zaten deze artikelen achter een ‘betaalmuur’, en konden ze alleen worden gelezen door abonnees.

Podium TV
Op Podium TV worden gratis dagelijkse work-outs aangeboden, en ook is er CrècheTV. Hier kunnen leiders en leidsters van noordelijke crèches een uitzending maken voor de kinderen thuis.

De gevolgen van de corona-crisis komen bij NDC Mediagroep extra hard aan. Het krantenconcern zat al diep in de rode cijfers: zo werd in 2018 nog een verlies van 4,8 miljoen euro geleden.

Vrienden van NDC
De Vrienden van NDC probeerden de krantenuitgever eerder al een hart onder de riem te steken. Eind maart verscheen zowel in het Dagblad van het Noorden als de Leeuwarder Courant een twee pagina's grote advertentie waarin de 'vrienden van NDC Mediagroep' de lezers opriepen om met z’n allen achter de NDC te gaan staan. “Laten we samen zorgen dat dit belangrijke instituut, dat zo verankerd is in het Noorden, die belangrijke rol kan blijven spelen.”