Nieuws

Bijzondere bespelingen carillon Veendamklokken.jpg

De komende periode vinden er bijzondere bespelingen plaats op het carillon in Veendam. Doordat de beiaardier alleen (en opgesloten) in zijn speelcabine zit, heeft hij nog wel de mogelijkheid muziek voor een breder publiek te maken.

Het eerste bijzondere concert vindt plaats op donderdag 9 april. Van 13.30 tot 14.30 uur speelt stadsbeiaardier Vincent Hensen muziek in de sfeer van Pasen. Enkele delen uit de Matthäus Passion zullen zeker niet ontbreken.

Ter gelegenheid van de bevrijdingsestafette is er op dinsdag 14 april een extra bespeling van het Veendammer carillon. De bevrijdingsestafette loopt al een tijdje door Nederland. In alle plaatsen in Nederland met een carillon wordt dat bespeeld op (of rond) de datum dat die plaats is bevrijd. De bespeling in Veendam vindt een dag na de datum van bevrijding plaats. Veendam is op 13 april 1945 bevrijd door Poolse soldaten, onder aanvoering van ritmeester (kapitein) Jan Salwa.

Voor de bespeling op donderdag 16 april kunt u verzoeknummers insturen. Om de beiaardier de gelegenheid te geven zoveel mogelijk van uw verzoekjes in te studeren, moet u deze uiterlijk donderdag 9 april (een week van tevoren) indienen. Dat kan door (voor donderdag 9 april 13.00 uur) een mailtje te sturen naar carillonveendam@gmail.com of door uw verzoekje persoonlijk af te geven bij de ingang van de grote kerk in Veendam op donderdag 9 april tussen 11.00 en 13.00 uur.

De beiaardier bespeelt (daarnaast) elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur het carillon in Veendam. Deze tijden gelden ook voor de bijzondere bespelingen.

Neemt u bij het luisteren naar de concerten de door de overheid ingestelde maatregelen in acht?