Nieuws

Prins Bernard Cultuurfonds steunt 4
Groninger erfgoedprojectenNaast de Groningse afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt ook het landelijke bureau van het Cultuurfonds erfgoedprojecten in de provincie Groningen. Het landelijk bureau heeft de afgelopen vergadering € 81.500 toegekend voor 4 Groninger projecten op het gebied van erfgoed.

De projecten die kunnen rekenen op een bijdrage zijn:

Gemeente Midden-Groningen
Stichting Groninger Landschap ontvangt € 50.000 voor het herstel van de historische tuin van Borg Welgelegen te Sappemeer, een 17e eeuwse veenborg. De tuin is momenteel in slechte staat en zal na de restauratie worden opengesteld voor publiek.

Gemeente Het Hogeland
Molenstichting Winsum kan rekenen op een bijdrage van € 15.000 om molen Aeolus te Adorp te restaureren. De stichting heeft in 2019 de molen aangekocht, het cultuurfonds heeft hier ook aan bijgedragen.

Gemeente Oldambt
Stichting Sint Joriskerk te Westerlee ontvangt € 15.000 voor de restauratie van de Sint Joriskerk. Na de restauratie zal het kerkgebouw een multifunctionele bestemming krijgen.

Gemeente Delfzijl
Stichting tot behoud van de Kerkelijke Begraafplaatsen van de Protestantse Gemeente te Eems-Dollard ontvangt een bijdrage van € 1.500 voor het herstel van de begraafplaats van de kerk te Borgsweer. De bijzondere kerk heeft een nieuwe bestemming gekregen als dorpshuis en evenementenlocatie.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd.  Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.