Nieuws

Gemeente Veendam soepel voor ondernemers
gedurende coronacrisis



Gemeentehuis  Veendam avond 1080P.JPG

Veel ondernemers in de gemeente Veendam ervaren (financiële) problemen door de maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus. Om de ondernemers te ondersteunen heeft de gemeente, naast de beschikbare landelijke regelingen, een aantal tijdelijke regelingen vastgesteld. De gemeente Veendam legt voorlopig geen nieuwe heffingen op, gaat coulant om met de betalingstermijnen en de aanslag Bedrijven Investerings Zone (BIZ) wordt uitgesteld. De aanvullende maatregelen van de gemeente zijn voor de duur van de maatregelen van de rijksoverheid, maar in ieder geval tot augustus 2020.

Ondersteunen
Wethouder Henk Jan Schmaal: “De maatregelen van het kabinet voor de bestrijding van het coronavirus hebben een grote impact op de samenleving. Dit treft ook ondernemers in de bedrijfsvoering. De gemeente doet de uitvoering van de landelijke maatregelen. De ruimte die een gemeente zelf heeft om te helpen is beperkt tot de gemeentelijke belastingen. Met de genomen maatregelen kunnen we echter wel zorgen dat ondernemers tijdelijk meer financiële ruimte hebben.”

Invordering
De huidige vervaldagen zijn opgeschort tot augustus 2020. Voor ondernemers die een automatische incasso hebben, maar moeite hebben met het betalen van de belastingaanslagen, kan er uitstel worden verleend. Neem hiervoor contact op met de gemeente. Tot augustus 2020 vinden er geen dwanginvorderingen plaats. Dit houdt in dat er aan de ondernemers geen herinnering, aanmaning en of dwangbevel wordt gestuurd. Ook gaat er tijdens deze periode geen deurwaarder langs bij de desbetreffende ondernemers.

Betalingsregeling
Op verzoek van de ondernemer kan er een betalingsregeling worden afgesproken die past bij zijn of haar situatie. Hiervoor is er géén minimum bedrag. Wanneer het kan helpen wordt er voor de duur van de maatregelen van de rijksoverheid uitstel van betaling verleend. Neem hiervoor contact op met de afdeling belastingen van de gemeente of kijk op www.veendam.nl/corona.