Nieuws

Grote Kerk Veendam:
geen liedboekmiddag, geen Stabat Mater Concert



20151103_Grote_Kerk_Centrum_DSC_6401.JPG

Helaas zijn zowel de liedboekmiddag op zaterdag 21 maart als het Stabat Mater Concert op zaterdag 28 maart in de Grote Kerk Veendam vanwege de corona-maatregelen afgelast.

De voorzitter van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Veendam meldt dat besloten is tot en met 31 maart niet alleen de landelijke/ RIVM-adviezen te volgen om bijeenkomsten/ kerkdiensten met meer dan 100 mensen af te gelasten, maar ook activiteiten waar meer dan 20 mensen uit de wijde regio verwacht worden. Hieronder vallen zowel de liedboekmiddag als het concert. ‘Bij ons gaan de komende weken alleen relatief kleine bijeenkomsten en vergaderingen tot ca. 20 personen nog door’, aldus de voorzitter, ‘maar iedere kerk moet individueel bekijken hoe met het landelijke advies om te gaan’.

De organiserende teams vinden de afgelasting ‘superjammer’, maar noemen de afgelasting gezien de situatie begrijpelijk en ook verstandig. Hopelijk hebben de forse maatregelen het gewenste effect. We gaan een nieuwe datum zoeken voor het concert, we denken nu aan een zaterdag in mei.

De volgende liedboekmiddag stond al gepland voor 21 november.