Nieuws

Alleen hamsterwoede brengt tekorten



IMG_0233.JPG

Ook Veendammers lijken de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus aan te grijpen om massaal boodschappen te gaan doen. Net als in de andere supermarkten was het ook bij de vernieuwde Jumbo aan De Reede erg druk. En dat was het de hele dag al.

Het kan ook zijn dat mensen nieuwsgierig zijn naar de nieuwe winkel. Maar er zijn ook mensen die bang zijn voor tekorten en liever op zeker willen spelen. Dit terwijl er voldoende aanvoer is. Met name het toiletpapier en de keukenrollen waren er bijna doorheen. Ook aan houdbaar melk en conserven was een tekort ontstaan. Voor de nieuwe aanvoer is er extra bij besteld.

IMG_0234.JPG

Bij lichte klachten als hoesten of snotteren moeten mensen binnen blijven. Het hamsteren zou ook kunnen zijn om toch alles in huis te hebben als ze onverhoopt ziek mochten worden. Ook kan het hamsteren aanstekelijk zijn waardoor ook anderen die dat niet van plan waren extra gaan inslaan. Ze zien de lege schappen en kunnen ze ook verder denken. Terwijl het niet echt nodig is.

“Er is helemaal geen sprake van dat er tekorten ontstaan”, zegt Harold van der Ploeg. “Het komt door het hamsteren. De aanlevering blijft gewoon doorgaan. Wel is er extra aanvoer vanwege het hamsteren.”