Nieuws

Feestelijke opening Jumbo en winkelcentrum Sorghvliet



IMG_0018.JPG

Na een grondige verbouwing van 10 maanden heeft het aanzicht van het Winkelcentrum Sorghvliet een complete metamorfose ondergaan. De Jumbo is geheel vernieuwd en ook nog eens uitgebreid met nog eens 300 m2. Ook is het openbaar gebied anders ingericht en uitgebreid naar in totaal 224 parkeerplaatsen.

IMG_0035.JPG

Woensdag na ook twee weken van grondige interne verbouwing hebben CEO Jumbo Supermarkten Frits van Eerd, ondernemer Jumbo Veendam Harold van der Ploeg en wethouder Henk Jan Schmaal gezamenlijk de deuren geopend van het geheel vernieuwde winkelcentrum Sorghvliet.

In de twee en halve week van sluiting is de winkel van binnen helemaal gestript geweest en helemaal opnieuw opgebouwd.

IMG_0110.JPG

Transformeren en metamorfose
Een ingrijpende renovatie van het winkelcentrum uit halverwege de jaren 70 was nodig. Nog langer uitstellen was onder meer vanwege lekkages aan het dak en in het riool zelfs niet verantwoord.

In 2009 had er na een verbouwing ook een feestelijk heropening plaatsgevonden van de toenmalige C1000. Eveneens door Harold van der Ploeg die ruim elf jaar geleden naar Veendam was gekomen. In 2014 vond met het transformeren van de C1000 naar de Jumbo ook een ingrijpende verandering plaats. Daarbij kreeg van der Ploeg toen de beschikking over ruim 1.400 vierkante meter winkelruimte. De opening vond ook toen onder veel publieke belangstelling plaats.

IMG_0056.JPG

De Jumbo vestigingen bestaan uit filialen en uit franchise ondernemers. Frits van Eerd is algemeen directeur van het familiebedrijf Jumbo. Van der Ploeg woont in Siddeburen en noemt zich een echte Grunneger.   

Het assortiment is enorm uitgebreid. Zo is er een ruime versafdeling met o.a. verse maaltijden en broodjes. De eigen slagerij, met veel lokale- en eigen gemaakte producten, is tevens groter geworden. Er is ook meer ruimte toegevoegd voor het vegetarisch assortiment. De klant kan nu ook haar eigen stokbrood snijden. Met 1 druk op de knop is de stokbrood gesneden.

IMG_0191.JPG

Warmte van koelmotoren
Ook zijn er een aantal tapmachines waar pindarotsjes en M&M kunnen worden getapt. Wat verder in het oog springt is de bier, wijn en slijterij afdeling. Met in het bierassortiment speciaal bier. Er zit zelfs een bierhuis in met gekoeld bier. Ook is er een stomerij service toegevoegd en is het drogisterij assortiment behoorlijk uitgebreid.

IMG_0098.JPG

Kortom een prachtige supermarkt met een zeer uitgebreid assortiment. Ook aan het klimaat is gedacht. Jumbo de Reede is een van de eerste supermarkten die geheel van het gas af is en ruim 300 zonnepanelen op het dak heeft. De warmte van de koelmotoren wordt nu gebruikt om de winkel te verwarmen. Zo draagt Jumbo de Reede ook haar steentje bij aan het milieu.

IMG_0094.JPG

De eerste 150 bezoekers zijn met een mooie bos bloemen ontvangen. Bovendien ontvangen alle klanten die voor een bedrag van 25 euro of meer boodschappen doen een ambachtelijke appeltaart (geldig tot en met zondag 15 maart).

Openbare ruimte
Samen met de gemeente Veendam heeft Jumbo geïnvesteerd in het openbaar gebied. Er zijn 36 parkeerplaatsen bijgekomen, in totaal zijn er nu 224 parkeerplaatsen. Verder is het openbaar gebied opnieuw ingericht waarmee het winkelcentrum een upgrade heeft gekregen.

IMG_0185.JPG

“Het was wel een beetje afzien”, vertelt Van der Ploeg. “Het was een beetje tochtige bedoening. We hadden heaters aangeschaft en bodywarmers voor de kassières. Het was improviseren, ook zeker met de parkeerplaatsen. De klanten moesten over metalen rijplaten heen. Het was wel even wennen, maar het resultaat is er ook naar. Het is al met al goed gekomen.”



 
Fotoalbum: