V&Z Veendam in topper naar gelijkspel

De zaalvoetballers van V&Z Veendam speelden de topper tegen DVC Appingedam. In een boeiend schouwspel eindigde deze wedstrijd in 4-4.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wildeboer gingen beide ploegen voor de winst. Na een aantal mogelijkheden aan beide kanten was het V&Z Veendam dat de leiding nam. Het was Jordy Brust die een voorzet van Joop Uuldriks tegen de touwen wist te schieten 1-0. Maar lang konden de Veendammers niet van de voorsprong genieten. Want de eerste de beste kans was het alweer 1-1. Na deze fase golfde het spel op en neer. Maar toch was het de thuisploeg die weer op voorsprong kwam. Want na een assist van Jordy Brust was het Joop Uuldriks met de 2-1. De gasten lieten het er niet bij zitten en kwam 5 minuten na de achterstand weer op gelijke hoogte 2-2. In de slotfase van de 1e helft was het V&Z Veendam dat voor de 3e keer op voorsprong het was Harmen Hager die de 3-2 ruststand op het bord wist te zetten na voorbereidend werk van Roger Hovenkamp.

In de 2e helft bleven beide ploegen de aanval zoek maar werden niet verzilverd. Halverwege de 2e helft liepen de Veendammers nog verder uit en was het wederom Jordy Brust die de 4-2 maakte. Maar met deze tussenstand wist dat dit niet de eindstand zou worden. Want beide ploegen bleven strijden voor de punten en in het laatste deel kregen beide ploegen een aantal goede mogelijkheden maar werden niet verzilverd. In de slotfase kwam Appingedam terug in de wedstrijd door slap verdedigen aan de kant van V&Z Veendam 4-3. In de slotfase ging de keeper van DVC Appingedam meevoetballen. In deze fase hield Roger Hovenkamp nog een bal van de doellijn. Maar in de allerlaatste minuut ging het dan toch nog mis voor V&Z Veendam en moest de gelijkmaker incasseren. En eindigde dit boeiende duel in 4-4.

Commentaar Daniel de Wal: "In een boeiend duel die beide ploegen op de mat legden was het een terechte uitslag maar als we iets beter de kansen uitspelen win je deze wedstrijd".