Nieuws

Peter Panneman is Veendammer van het Jaar 2019!IMG_0042.JPG

Peter Panneman is de “Veendammer van het Jaar 2019” geworden. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Veendam werd dit bekend gemaakt door de voorzitter van de jury, Max Bentum.

De vorige Veendammer van het jaar Bas Schipper werd door Burgemeester Sipke Swierstra uitvoerig bedankt waarop hij op een heel andere manier Veendam voor het voetlicht heeft gebracht. Bas heeft in totaal 16 piano's bespeeld van zestien verschillende stations om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte diabetes, waar onder meer zijn zusje Laura mee kampt. "Veendammer van het Jaar blijf je eigenlijk de rest van je leven." De burgemeester sprak de hoop uit dat Bas die ambassadeursrol ook in de toekomst nog een beetje wil vasthouden.

IMG_0015.jpg

Peter Panneman
De jury heeft na een zorgvuldige afweging besloten de titel van “Veendammer van het Jaar 2019” toe te kennen aan Peter. Juryvoorzitter Max Bentum: “Maar liefst 25 jaar onafgebroken hanteert hij de camera en weet Peter op een positieve manier de aandacht op Veendam te vestigen. Kleine en grote evenementen, bijzonderheden en nieuwtjes in en rond Veendam, Peter brengt alles in beeld. Een belangrijk aspect om de titel Veendammer van het Jaar te mogen voeren is de ambassadeursrol van de Veendammer van het Jaar en wie kan dat beter doen dan iemand die al 25 jaar ambassadeur voor Veendam is”.

IMG_0027.JPG

Inzet voor de samenleving
Door de titel van Veendammer van het Jaar 2019 aan Peter toe te kennen wil de jury zijn inzet op een positieve manier onder de aandacht brengen. Burgemeester Sipke Swierstra: “De bevlogenheid waarmee Peter elke dag op pad gaat om nieuwtjes in en rond Veendam in beeld te brengen is bewonderenswaardig. Hij is trots op Veendam en deelt dit met zijn vele volgers. Hij is een ware ambassadeur voor Veendam”.

Naar zijn veelbekeken Facebookpagina kijken niet alleen veel Veendammers. Ook veel journalisten van de regionale pers en andere volgen het om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden. Peter ziet zijn werk als zijn passie. Hij wil Veendam op de kaart zetten. En de mensen op een objectieve manier in de publiciteit.

IMG_0046.jpg

Beduusd van
Voor aanvang was er door de gemeente voor de Veendammer pers een bijeenkomst georganiseerd waar ook een nietsvermoedende Peter bij aanwezig was. Daarna zou hij als gewoonlijk verslag gaan doen van de bekendmaking van de nieuwe Veendammer van het Jaar. Op het moment dat hij de deur van de Raadszaal opende keek hij verrast rond. Hij stond opeens aan de andere kant van de lens. Voor de overige pers was het geen verrassing meer. Zijn vrouw Gea en familie zat vooraan in de zaal. Peter zijn oud-collega Bart Kloosterhuis van het vroegere kabel magazine Lokaal TV, en Veendammer van het jaar 2007, was ook met echtgenote aanwezig. De geschiedenis herhaalde zich. Ook Bart was er als verslaggever, filmmaker, en fotograaf totaal beduusd van.

De bijbehorende bronzen 'Turftoren' bij de titel Veendammer van het Jaar is voor de dertiende keer uitgereikt. Het sculptuur is gemaakt door de beeldende kunstenares Christine Chiffrun.

IMG_0055.JPG