Sport

Tweede plaats voor THOR tijdens Gervobokaal Winchoten20200229_222527.jpg

Dat de zwemmers van THOR momenteel in een uitstekende vorm verkeren bleek zaterdag uit de vele persoonlijke records die verpulverd werden, tijdens de zwemwedstrijd om de Gervobokaal in Winschoten. Zo wisten Ilse Jongepier, Elize Schierbeek, Marjolie Spelde en Robert Joosten op alle afstanden een een flink pr te zwemmen. Willemijn Vreugdenhil zwom op de 50 meter schoolslag zelfs 7 seconden sneller dan de vorige keer. De 50 meters van de rugcrawl, schoolslag en vrije slag stonden op het programma en op iedere afstand waren er medailles te winnen voor de top drie. Ook was er een verenigingsklassement.

Een gouden medaille was er voor Dominic Francis, Ilse Jongepier, Marjolie Spelde, Robert Joosten, Heleen Spelde, Tjebbe Joosten en Yke  Spelde.

Zilver was er voor Marjolie Spelde en Tjebbe Joosten, terwijl Ilse Jongepier, Marjolie Spelde, Mariska Wessels en Karin van Dijk en het estafetteteam bestaande uit Karin van Dijk, Tjebbe Joosten, Heleen Spelde en Alex Heikens met een bronzen medaille naar huis gingen.

Na een spannende strijd wisten de zwemmers van THOR in het eindklassement met 11 noordelijke zwemverenigingen een tweede plaats te behalen en gingen ze met een mooie beker naar huis. .