Sport

Verslag V&Z Veendam - week 9V&Z_Veendam.png

Kleine Panda neemt koppositie over in de vierde klasse.

V&Z1/Topbrands won de uitwedstrijd tegen Exstudiantes met 3-10 na een ruststand van 1-2. Na een stroef begin werd het toch nog een makkelijke overwinning door drie doelpunten van Huizinga en Brust en Hager was twee keer trefzeker en Uuldriks een keer en de mooiste van de tien kwam van Hovenkamp die een fantastische solo a la Messi afronden met een doelpunt en dit was tevens de honderste doelpunt voor V&Z/Topbrands dit seizoen.

Hoofdklasse
SWO Veendam won in de hoofdklasse met 4-2 van Smit Facility en door deze zege staat SWO zes punten los van nummer twee Amigo Ranch. Onderin gaat de degradatie strijd tussen vier teams. Gervas Futsal won met 8-1 van Prins Elektro door onder meer drie goals van Piening en moest Faber in de laatste minuut het veld verlaten met een blessure door een aanslag op zijn benen door Muurman die hiervoor geen geel of rood kreeg helaas. Het was een vervelende wedstrijd waar Prins Elektro drie keer geel kreeg. MF Shipping – JS – viro werd 5-5 in een aantrekkelijke wedstrijd en een heel belangrijk punt voor Viro in de strijd tegen degradatie. Kleiweg scoorde drie keer voor Viro.

Eerste klasse
In de eerste klasse kan het kampioenschap DWS/Drukkerij Reinier v.d. Kooi bijna niet meer mislopen. Het won met 8-2 van Adam & Partners en Kasto scoorde vier keer en Heijenga deed het drie keer. Osman Gazi blijft ook maar winnen en het lijkt erop dat ze het Struners United nog moeilijk gaan maken om plek twee. Osman Gazi won nu met 8-4 van Voetzorg Van Maanen. Onderin lijkt degradatie voor Clias/v.d. Laan Verzekering niet meer te voorkomen. Er werd verloren van Autobedrijf Smid met 3-4 en door deze zege lijkt het dat Autobedrijf Smid zich gaat handhaven, want uit deze klasse zal maar een team degraderen. By Kielman – Veendam Fanatics werd 3-2 en door deze nederlaag lijkt het erop dat Veendam Fanatics samen met Gadero volgend seizoen een klasse lager zullen spelen. Bovenin zullen Sportplein en Veen Auto’s gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden, want door met 11-4 te winnen van Statusbar kan Veen Auto’s op gelijke hoogte komen en dan zal het doelsaldo de doorslag moeten geven. Kaspers was vier keer trefzeker en M. Mans drie keer.

Derde klasse
In de derde klasse lijkt Taxi Molijn het kampioenschap niet meer te kunnen ontgaan, want nu werd Feiken CV met 2-6 aan de kant gezet en is Feiken daarmee zo goed als kansloos om alsnog te promoveren tenzij dat Euro Mail blijft verliezen zoals afgelopen week ook weer en nu met 3-1 vn Essity Operations dat ook door deze zege nog kans heeft. Van der Laan verzekeringen won met 1-2 van Autorijschool Keizer en lijkt nu veilig, maar Autorijschool Keizer komt door deze nederlaag in degradatie gevaar en zal het moeten uitvechten met Fc. Titanium wie volgend seizoen een klasse lager gaat spelen.

Vierde klasse
In de vierde klasse is het nog steeds spannend boven in, want de bovenste vier pakken elkaar de punten af. Kleine Panda heeft nu de beste papieren om kampioen te worden door met 2-6 te winnen van concurrent Kamst 49 ers dat zonder Joost Haandrikman bijna nooit wint. Koopjesdrogist liet twee dure punten liggen tegen Drenth Installatie Techniek door met 3-3 gelijk te spelen en zal zich moeten richten op plek twee. De Kandelaar liet V&Z Team met lege handen huiswaarts gaan door met 8-5 te winnen.

Zo komt er langzamerhand een einde aan dit seizoen en je merkt ook dat de spelers bezig zijn met de topscoorderslijst, want de spelers die meedingen willen allemaal scoren zag ik afgelopen week. Komende week worden op vrijdag de halve finales gespeeld van de Danny Bats bokaal en op 17 april is dan de finale en tevens de laatste avond van dit seizoen. Tussen de wedstrijd om plek drie en de finale spelen Kids United nog een wedstrijd in de Parkstadhal.

Op 3 april organiseren wij samen met de KNVB ook nog de districtsbekerfinale voor de A, B catagorie en de dames.