Sport

8e editie Zechstein Stratenvolleybal Toernooi
binnen no time vol!zechstein stratenvolleybal toernooi 2020 sold out.jpg

In het Indoorcentrum in Veendam vindt dit jaarlijks terugkerend sportevenement alweer voor de 8e keer plaats! Op vrijdagavond 24 april zal het startsein gegeven. Eén week later op vrijdag 1 mei zal de zogeheten finaleavond plaatsvinden. Vanaf begin februari kon men een team samenstellen met familie, vrienden, buren of collega’s en zich aanmelden. Inmiddels in de inschrijving gesloten!

Binnen no time vol
Vanaf het moment dat men zich aan kon melden stroomden de aanmeldingen binnen. Naast dat er veel teams van voorgaande edities meedoen, hebben we binnen het deelnemersveld ook weer een hoop nieuwe gezichten. Zo ontvingen we naast deelnemers uit Veendam ook aanmeldingen uit diverse plaatsen als Hoogezand, Groningen, Winschoten en Sappemeer. Afgelopen weekend was aanmelding nummer 30 een feit, daarmee is het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi vol!

Record aantal teams in 2020
Op vrijdag 24 april zullen we met maar liefst 30 teams van start gaan. Iets wat voor de organisatie een nieuwe record is qua deelnemende teams! Enkele jaren terug blies organisator Fred van Loenen van de Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam (SSEV) het Stratenvolleybal Toernooi nieuw leven in. Vanaf dat moment maakte het sportevenement een gezonde groei door, waar het jaarlijks tussen de 15 en 24 teams mocht verwelkomen. Echter bleef dit de laatste twee edities steken op om en nabij de 24 teams. ‘Dat we na 7 edities nog steeds een groei doormaken is een compliment voor de gehele organisatie!’ aldus Fred. Samen met een groep vrijwilligers afkomstig van de plaatselijke volleybalvereniging Flash proberen we ieder jaar weer een mooi tweedaags evenement neer te zetten. Gezien het animo wat er ook dit jaar weer volop is, lijkt dit aardig te lukken.

Sportiviteit & Gezelligheid
De krachttermen sportiviteit en gezelligheid staan centraal tijdens het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi. Naast dat er verscheidene volleyballers meedoen, zien we ook een grote groep niet-volleyballers binnen het deelnemersveld. Voor de organisatie is het een uitdaging om het voor iedere deelnemer toegankelijk te houden. Middels het reglement stuurt de organisatie hier doelbewust op aan, aangezien er in het veld maximaal 3 NEVOBO spelers (3e klasse of hoger spelen) en minimaal 2 dames en 2 heren moeten staan.

Naast het sportieve aspect proberen we het rondom de wedstrijden ook gezellig te maken voor de deelnemers en de toeschouwers op de tribunes. Zo zal er o.a. na afloop van de wedstrijden op beide speeldagen een DJ plaats nemen achter de draaitafel in Sportcafé Sportplein. Op de zogeheten finaleavond op 1 mei wordt daar nog een live act aan toegevoegd!
Voor deelnemers is dit alles uiteraard geheel gratis. Voor toeschouwers en overige bezoekers wordt deze finaleavond een kleine entree geheven.

Kortom, kom op vrijdag 24 april en vrijdag 1 mei genieten van spannende volleybalwedstrijden en de gezelligheid na afloop hiervan!