Nieuws

Druk bezocht Voorleesfestival met theater
in Cultuurcentrum vanBeresteyn



IMG_0101.jpg

Zaterdag hebben kinderen van twee jaar en ouder genoten van het Voorleesfestival in Cultuurcentrum vanBeresteyn. Het Voorleesfestival was in samenwerking met de Bibliotheek, het Veenkoloniaal Museum en de Muziek-, Dans en Theaterschool georganiseerd.

IMG_0115.jpg

Voorlees-ster Tinette Bloem heeft uit ‘Moppereend’ voorgelezen, het Prentenboek van het jaar 2020. Het prentenboek werd ook voorgelezen tijdens de Nationale Voorleesdagen ter stimulering van het voorlezen aan kinderen t.e.m. 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen.

IMG_0120.jpg

De afgelopen 10 dagen hebben Tinette en collega Michelle Knot ook uit het boek voorgelezen op de voorscholen (voorheen de peuterspeelzalen).

IMG_0062.jpg

“Het Voorleesfestival is eigenlijk het slotfeestje van de 10 daagse voorleesdagen”, legt bibliothecaris Jolanda Robben uit. De organisatie gezamenlijk met het theater en museum is nu voor het derde jaar. Het is belangrijk dat kinderen in een omgeving opgroeien waarin veel gepraat wordt, gezongen en gespeeld. En er ook veel wordt voorgelezen, dat de taalontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.”

IMG_0077.jpg

‘Moppereend’ kwam ook nog weer terug in een ultieme voorstelling over mopperen in de theatervoorstelling De Mega Mopperaar. De Toren van Geluid van Laura Burgmans uit Den Haag had met veel plezier de kinderen meegenomen in dit muzikale avontuur. De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek van Joyce Dunbar en Petr Horáček.

IMG_0041.jpg

In de voorstelling konden de kinderen de dieren uit het boek ‘Moppereend’ herkennen. Maar waarin ook hun eigen fantasie werd geprikkeld. In de voorstelling waren er eigen elementen aan geënt.

IMG_0144.jpg

Het Veenkoloniaal Museum had een knutselhoek ingericht voor het maken van de figuren uit het prentenboek. Voor de middag, met het spelen en ontdekken, was heel veel belangstelling.

IMG_0093.jpg