Nieuws

Rapgroep Revelation uit Amsterdam in De Deur
maakt indrukIMG_0081.JPG

Zaterdag heeft de rapgroep Revelation (openbaring) uit Amsterdam bij de evangeliegemeente De Deur in Veendam een concert gegeven. Het vrij toegankelijk concert, dat in het zalencentrum Dukdalf 2.0 plaats heeft gevonden, was door De Deur Veendam mogelijk gemaakt. De rapgroep Revelation is van De Deur Bijlmer in Amsterdam.

’s Middags was op het Veenlustplein eerst een voorproefje geven. “Mensen werden aangetrokken door de muziek en waren nieuwsgierig. Het was een goeie tijd en een goeie ambiance en sfeer”, aldus rapper Michael Boateng.

De rapgroep in Hiphop stijl heeft jarenlange ervaring in het maken van rapmuziek en treedt regelmatig op in verschillende delen van het land. Met hun muziek willen zij een positieve levensstijl stimuleren bij jongeren. De rapgroep is ongeveer 6 jaar geleden begonnen. “Het was eerst een beetje in los verband. Met echt een beetje jammen met elkaar, en onder elkaar het uitwisselen van teksten. Na een aantal optredens hebben we het 4 jaar geleden serieus opgepakt.”

De bandleden met heel verschillende achtergronden hebben elkaar in de kerk ontmoet. Daarvoor was er geen betrokkenheid met elkaar. De rapgroep bestaat uit Michael Boateng, echtgenote Janine Boateng en Manouk Pinedo.

“We vertellen mensen over Jezus doormiddel van muziek”, vertelt Michael. “En wat God kan doen in de levens van mensen en hoe Hij mensen kan veranderen. Muziek geeft daarvoor ook een groter bereik.”

IMG_0049.jpg

Michael Boateng (21) verteld zijn verhaal openhartig. “Mijn leven was echt een puinhoop. Mensen kunnen  een masker op hebben en doen voorkomen dat alles prima is. Maar diep van binnen was ik erg gebroken. Ik dacht, waar draait het leven nou echt om.” Michael was door iemand van de kerk uitgenodigd om een keertje mee te gaan. Hij wilde aanvankelijk niet gaan. Maar sindsdien is zijn leven 180 graden veranderd. Er is een blijdschap omdat alle jukken van zijn schouders zijn gevallen.

Hij had wel al over God gehoord, maar het nooit serieus genomen. Ook vanwege zijn eigen leven en het willen experimenteren met wat er buiten is in het leven. En er bij willen horen, met roken, drinken en drugsgebruik. “En dan kom je op het punt dat je je afvraagt of dit het echte leven is. Het gaf geen bevrediging en zeker geen vervulling. Niet ten nadele van de mensen die het wel doen, maar het is iets dat we persoonlijk hebben ervaren.”

“Je vraagt je misschien af waarom zo’n jong persoon zoveel zorgen heeft in het leven. Het is de omstandigheid waarin je verkeerd. Gebroken gezinnen, ouders niet aanwezig en in pleeggezinnen opgegroeid. Heel veel teleurstelling meegemaakt en verdriet ervaren. Ik was 16 toen ik mijn leven gaf aan Jezus Christus. En ben God ontzettend dankbaar dat ik Hem op het moment dat ik gebroken was heb ontmoet.”

“Heel vaak is het voor mensen moeilijk om dit te ontvangen. Ze denken hoe dit mogelijk is, hoe je God ontvangt en hoe je God ziet. Het is lastig te bevatten, je moet het echt ervaren. Het is geen bliksemschicht dat naar beneden komt, en dit is God. Het is een pure keuze die je maakt. En vanaf het moment dat je Gods Woord oppakt vertaalt zich dat ook dat je echt een kind van Hem bent. Dat Hij ontzettend veel van je houdt en het niet uitmaakt wat je hebt meegemaakt. God kan je genezen van al het verdriet en pijn dat je hebt ervaren. En kan je volledig helen. We zijn superblij en zijn God dankbaar dat hij ons zo heeft aangeraakt. Dat willen wij met de mensen delen.”

De internationale kerkgenootschap is officieel in Amerika begonnen. Nederland telt meer dan 50 kerken met de naam De Deur. De voorganger van De Deur Veendam is Josua Sillé.

IMG_0039.JPG